Met bavette kun je alle kanten op. Ik legde al eens uit hoe je een mooi stuk bavette perfect grilt en bereidde ook al eens een mooie bavette rollade. Dit keer ging ik echter voor spiesen van bavette, waarbij het vlees in kleinere blokjes wordt gesneden en eerst een paar uur in een ketjap marinade gaat. De smaken van deze marinade passen perfect bij dit mooie stuk vlees en ik kan je dit recept dan ook alleen maar aanraden!

Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Marineren: 2 uur uur
Totale tijd: 2 uur uur 30 minuten minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 109kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 300 gram Bavette
- 1 Lente Ui
- 2 tenen Knoflook
- 2 theelepels Geraspte Verse Gember
- 4 eetlepels Ketjap Manis
- 2 eetlepels Sojasaus
- 1 theelepel Sambal Oelek
- Versgemalen Zwarte Peper
- Zeezout
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- (Houten) Spiesen
- Knoflookpers
- Ziplock Zak
Instructies
- Voor dit recept beginnen we met de marinade, waarin het vlees straks 1 tot 2 uur mag marineren.
- Neem hiervoor een ruime mengkom en doe er de ketjap, sojasaus en sambal in. Voeg de geraspte gember toe en knijp er de tenen knoflook in uit. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zeezout en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Neem nu de bavette en snijd hier loshangende stukjes vlees en/of vet weg. Snijd de bavette daarna in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm groot.
- Doe alle blokjes bavette in de ziplock zak en giet de marinade er bij. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit hem af. Masseer de marinade een beetje in het vlees en leg de zak in de koeling om te marineren. Doe dit 1 tot 2 uur.
- Ga je gebruik maken van houten spiesen? Leg deze dan gelijk even in het water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen. Ze verbranden dan minder snel op de BBQ.
- Heeft de bavette lang genoeg gemarineerd? Dan is het tijd om de blokjes vlees op de spiesen te rijgen. Laat de marinade daarbij een beetje uitlekken.
- Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
- Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de spiesen het rooster op. Gril de spiesen 3 minuten en keer ze vervolgens om. Gril de bavette spiesen vervolgens nog eens 3 minuten en haal ze daarna van de BBQ. Leg de spiesen op een bord of serveerplank.
- Snijd de lente ui nu in dunne ringen en bestrooi de spiesen er mee. Serveer de spiesen vervolgens direct. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 109kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 16g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 86mg | Potassium: 270mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 30IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 19mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Heel goed recept!
Goed om te horen!