bananen rolo uitgelicht

Bananen met Rolo’s

Hoewel ik zelf totaal niet van bananen houdt stond dit dessert al een hele tijd op de wishlist van een aantal van mijn regelmatig terugkerende BBQ gasten. Banaan, gevuld met Rolo’s dus. Eerder bereidde ik ze al een met gewone chocolade, maar de karamel van de Rolo’s geeft dit gerecht nog net dat beetje extra (heb ik van horen zeggen, want ik heb dit toetje van de BBQ zelf dus niet geproefd). De bereiding is doodeenvoudig en dat maakt deze bananen met Rolo’s dan ook ideaal als afsluiter van een BBQ diner.

bananen rolo recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 Bananen
  • 16 Rolo’s

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 4 Houten Prikkertjes

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 180 en 200 graden.
  • Neem nu de bananen en snijd deze vanaf de punt en, zodat je een strook schil kunt loshalen en oprollen. Rol dit op en zet vast met een prikker.
  • Snijd de banaan nu in en vul deze met 4 Rolo’s en herhaal dit met de rest van de bananen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Ze de bananen dan met de gevulde kant omhoog op de BBQ. Het is soms een beetje balanceren, maar door ze tegen elkaar te zetten moet het lukken.
  • Sluit nu de BBQ met de deksel en gaar de bananen met Rolo 10 tot 15 minuten, tot de chocolade gesmolten is. Haal de bananen vervolgens weer van de BBQ en serveer ze direct. Je kunt de bananen eenvoudig uitlepelen. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

4 reacties

  1. Deze heb ik gemaakt met Dove Chocolade en Likeur 43, vanille roomijs en zelfgemaakte slagroom vermengd met knoflook poeder.
    Daarnaast Spaanse koffie.
    Heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *