Recept: Atomic Pigs in a Blanket

Atomic Pigs in a Blanket

Pigs in a Blanket, of knakworstjes in bladerdeeg, kennen we waarschijnlijk allemaal. Atomic Buffalo Turds kent wellicht niet iedereen. Dit zijn met kaas gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Een pittige snack, die dus de naam van een Atomische Buffel Keutel heeft gekregen. Ik combineerde beide tot een nieuwe BBQ snack en kwam tot de Atomic Pigs in a Blanket. Met kaas en cocktailworstjes gevulde jalapeños, omwikkeld met bladerdeeg. Een heerlijke snack om de avond mee te beginnen, of om te serveren tijdens een avondje borrelen. Durf jij ze aan?

De perfecte BBQ snack? Ga voor deze Atomic Pigs in a Blanket!
De perfecte BBQ snack? Ga voor deze Atomic Pigs in a Blanket!

Voorgerecht/Snack

4-8 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 6 Grote Jalapeños
– 3 plakjes Diepvries Bladerdeeg
– 6 eetlepels Kruidenkaas
– 75 gram Geraspte Cheddar
– 12 Cocktail Worstjes uit Blik
– 1 Ei

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Bakkwast
– Bakplaat voor de BBQ
– Bakpapier (optioneel)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.

Haal, terwijl de BBQ opwarmt, de plakken bladerdeeg uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien. Snijd daarna de jalapeños over de lengte doormidden en ontdoe ze van de zaadlijsten en zaadjes.

Vul de halve jalapeños met de kruidenkaas en verdeel er vervolgens de geraspte cheddar over. Druk nu in iedere gehalveerde en gevulde jalapeño een cocktailworstje. Snijd daarna de plakken bladerdeeg doormidden en rol de gevulde halve jalapeños in bladerdeeg.

Neem nu de bakplaat en bekleed deze eventueel met bakpapier. Heb je geen geschikte bakplaat voor de BBQ, dan kun je ook een pizzasteen gebruiken. Verwarm deze niet voor. Leg alle jalapeños in bladerdeeg met de vulling naar boven op de bakplaat of pizzasteen. Klop daarna het ei los en bestrijk het deeg met ei.

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn en is het tijd om de Atomic Pigs in a Blanket te bakken. Schuif de bakplaat of steen met jalapeños op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak ze nu 10 tot 15 minuten, tot de kaas gesmolten is en het bladerdeeg knapperig en goudbruin. Haal de Atomic Pigs in a Blanket nu van de BBQ en laat ze 5 minuutjes afkoelen voor je ze serveert. Eet smakelijk!

De perfecte BBQ snack? Ga voor deze Atomic Pigs in a Blanket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *