apple crumble uitgelicht

Apple Crumble van de BBQ

Het werd weer tijd voor een toetje van de BBQ, want daar heb ik de laatste tijd weinig recepten van toegevoegd. Deze keer een recept met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb, want we gaan voor de Apple Crumble. Gebakken in de skillet en heerlijk om warm te serveren, samen met een bolletje vanille ijs en slagroom. Klinkt dat niet goed?

 

apple crumble recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 420kcal

Ingrediënten:

  • 100 gram Bloem
  • 125 gram Suiker
  • 75 gram Roomboter
  • 3 Appels
  • 2 eetlepels Citroensap
  • 2 theelepels Kaneel
  • 1 snuf Zout
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Skillet (ø 27 cm)

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 200 graden.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier 25 gram van de suiker, de kaneel en het citroensap aan toe. Meng alles door elkaar en zet even aan de kant.
  • Neem nu een andere mengkom en doe hier de bloem, rest van de suiker, het zout en de boter in. Meng de ingrediënten met je handen door elkaar, tot er een kruimeldeeg is ontstaan.
  • Neem nu de skillet (of een andere schaal of vorm met een diamter van ongeveer 27 cm) en vet deze in met de zonnebloemolie. Verdeel hierna de appelblokjes over de bodem. Bedek de appel vervolgens het kruimeldeeg over de appel.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het (indirecte deel) van het rooster en sluit de BBQ met de deksel Bak de Apple Crumble ongeveer 30 minuutjes. Het kruimeldeeg moet goudbruin en krokant worden.
  • Is de Apple Crumble van de BBQ klaar? Haal hem dan van de BBQ. Je kunt nu eenvoudig porties uit de skillet opscheppen en eventueel serveren met een bolletje ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 420kcal | Carbohydrates: 69g | Protein: 3g | Fat: 16g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 220mg | Potassium: 181mg | Fiber: 4g | Sugar: 45g | Vitamin A: 544IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 22mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

35 reacties

  1. Deze is ook heerlijk hoor. Omdat wij toch nog een paar mooie goudreinetten hadden liggen hebben wij dit nog als “toetje” gemaakt. Als enige toevoeging hebben wij er nog een paar rozijnen bij gedaan. De helft ging al op, lauwwarm, en de andere helft vanmorgen. Heerlijk.

  2. Laatst een top dessert gemaakt, met dit recept als basis. Heb een variant gemaakt met ananas en appel. Daarbij op smaak gebracht met piment, gemalen korianderzaad, kaneel en een klein beetje gemalen citroen gras.
    Bolletje vanille-ijs erbij en je gasten willen nooit meer wat anders😋

  3. Ik heb een open BBQ en wil dit proberen met zo een aluminiumschaal en wat zilverpapier erover zodat het vanboven dicht blijft. Ik hoop dat dit gaat lukken morgen zo niet zetten we de oven maar erbij aan hihi

  4. Ik neem aan dat dit ook voor te bereiden is in de middag, in de koelkast zetten en dan in de avond op de bbq kan? Bak tijd zal dan iets langer zijn of niet?

  5. Ik maak de crumble graag met rabarber en diepvries aardbeien.
    Verder het recept van mijn dochter “mam ik doe maar wat” dus ik maak restjes haver e.d. door het deeg op.

  6. Ik had gehoopt op een lekkere Apple crumble. Van de kamado…maar dit recept mist iets in het deeg ..het is 1 bloemige(qua smaak) en papperige bende geworden. Ik weet niet wat er fout is gegaan…maar ik denk dat er een ei mist in t crumbledeeg…

    • Hi Edje, ik bereid dit recept vrij regelmatig en heb ook van niemand anders gehoord dat het resultaat niet naar tevredenheid is. Een ei hoort in ieder geval niet in een kruimeldeeg. Waar het bij jou bereiding mis is gegaan durf ik zo niet te zeggen. Wel jammer dat het uiteindelijk tegenviel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling