Aardbeienspiesen

Een lekker etentje sluit je traditioneel gezien natuurlijk af met een dessert. Waarom zouden we dat bij een lekker avondje BBQ’en dan niet doen? En als die BBQ dan toch aan staat, dan kunnen we hem net zo goed gebruiken ook! Dit recept voor gegrilde aardbeienspiesen is heel simpel, maar zal bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Het grillen van de aardbeien zorgt er voor dat de smaak nog wat intenser wordt en door de spiesen te serveren met slagroom en gesmolten chocolade maak je je dessert compleet!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 16 Grote Aardbeien
  • 50 gram Chocolade
  • Slagroom

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • (Houten) Spiesen

Instructies

  • Ga je gebruik maken van houten spiesen? Week ze dan van te voren in water, zodat ze minder snel verbranden op de BBQ.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 150 tot 175 graden.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Rijg de aardbeien vervolgens op de spiesen.
  • Vul de steelpan met een laag water en zet hem op hoog vuur, tot het water kookt. Draai dan het vuur laag en zet een schaaltje of au bain-marie pannetje op de steelpan. Doe hier de chocolade in en laat deze au bain-marie smelten.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de spiesen dan op het rooster en gril de spiesen in totaal 6 tot 8 minuten, waarbij je ze halverwege keert.
  • Haal de aarbeienspiesen nu weer van de BBQ en leg ze op een bord of serveerplank. Schenk wat van de gesmolten chocolade over de aardbeien en serveer het geheel met de slagroom en rest van de chocolade. Eet smakelijk!
Aardbeien spiesen met chocolade

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *