homemade aardappel salade uitgelicht

Aardappelsalade

Naast vleesgerechten maak je ook de bijgerechten voor jouw BBQ gewoon zelf. Eerder deelde ik al een recept voor zelfgemaakt breekbrood, nu gaan we voor een aardappelsalade recept. De aardappelsalade is ten slotte vaste prik bij de gemiddelde BBQ in Nederland. Mijn versie bevat ook zoete aardappelen en is op basis van Griekse yoghurt. Dit maakt deze salade waarschijnlijk wel iets gezonder dan die uit de supermarkt, maar buiten dat is het gewoon een lekker bijgerecht dat je zo op tafel zet!
Ook salades voor bij de BBQ maak je eenvoudig zelf. Probeert dit recept voor aardappelsalade eens!

Bijgerecht

4-6 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 3 Middelgrote Iets Kruimige Aardappelen
- 2 Middelgrote Zoete Aardappelen
- 1 Rode Ui
- 3 eetlepels Griekse Yoghurt
- 1,5 eetlepel Mayonaise
- 3 Augurken
- 2 eetlepels Citroensap
- Versgemalen Zwarte Peper
- 1 Bosje Bladpeterselie

Bereiding

Schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Breng een pan met water aan de kook en voeg de aardappel blokjes toe. Kook ze een minuut of 5 en check of de aardappelen gaar zijn. Giet de aardappelen vervolgens af en zet ze aan de kant om af te koelen.

Pak nu een grote kom. Snipper de rode ui en voeg deze toe. Snijd de augurken in kleine blokjes en voeg ook toe. Doe de Griekse yoghurt en de mayonaise in de kom, gevolgd door het citroensap.

Voeg de aardappel blokjes toe wanneer ze volledig afgekoeld zijn. Hak vervolgens de peterselie fijn en voeg ook toe. Breng de aardappelsalade ten slotte op smaak met versgemalen zwarte peper.

Variatietips:

Ik heb deze aardappelsalade gemaakt met wat ik toevallig in huis had. Je kunt hem verder pimpen met diverse ingrediënten, zoals blokjes ham of gebakken bacon, kappertjes en lente of bos ui. Heb je nog variatie tips? Laat het hieronder weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *