Oerhammetjes van de BBQ

Een tijdje terug had ik twee oerhammetjes mee besteld toen ik vlees ging bestellen. Nog zonder idee wat ik er mee ging doen, maar ze zagen er wel leuk uit voor op de BBQ. Het werd dus eens tijd om ze te gaan bereiden. Ik heb de hammetjes eerst een nacht in de pekel gelegd, om ze vervolgens indirect te garen en te roken op de BBQ. Het resultaat was heerlijk mals, dus dit kun je zeker eens proberen! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 3 uur (plus 12 […]

BBQ Klassieker: MOINK Balls

Ik had al vaak gelezen over MOINK balls, maar ze nog nooit gemaakt. Dat werd dus wel eens tijd. MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en bacon. Moo & Oink dus. De MOINK balls worden indirect gegaard en gerookt, wat zorgt voor een heerlijk mals gehaktballetje, verpakt in bacon, met een heerlijk rokerige smaak. Wat wil je nou nog meer? Niks! Proberen dus! Soort gerecht: Hapje; Aantal personen: 6; Tijd: 1 uur en 45 minuten Ingrediënten – 500 gram Rundergehakt – 18 plakken Ontbijtspek – 40 gram Geraspte Parmezaanse […]

Entrecote met Chimichurri

Na een hele reeks van alleen maar hamburger recepten was het weer eens tijd voor iets anders. En toevallig had ik nog 2 entrecotes in de vriezer liggen. En wat is er nou eigenlijk lekkerder bij een heerlijk stukje entrecote dan Chimichurri? Niks! Dus de keuze was gemaakt! Ik heb de entrecotes Reverse Sear bereid. Je leest hieronder wat dat inhoudt en waar om ik dat doe, maar je mag je steak natuurlijk bereiden zoals je zelf wil! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 40 minuten Ingrediënten – 2 […]

Portugese Kip Piri Piri

Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar Portugal. Een land vol met lekker eten en drinken. En wat je dan zeker niet mag missen is Kip Piri Piri. Ik heb er een aantal keren van mogen genieten en moest dat thuis toch ook eens proberen na te maken. Met dit Kip Piri Piri recept zet je een goed pittig gerecht op tafel. Serveer het met heerlijke aardappeltjes uit de oven en wat gegrilde groenten en je eters zullen er gegarandeerd van genieten. Als ze van pittig houden natuurlijk! Soort […]

Aziatische Spareribs

Spareribs. Het blijft een klassiek BBQ gerecht dat bij velen in de smaak valt. Met het maken van spareribs kun je namelijk ook eindeloos variëren met smaken, waardoor je kunt blijven experimenteren! Voor het bereiden van spareribs op de BBQ heb je veel tijd en geduld nodig, maar het wachten loont. Ik vind spareribs die volledig gegaard zijn op de BBQ namelijk veel lekkerder. Met dit Aziatische spareribs recept heb ik me gericht op een zoete, maar pikante smaak. Probeer ze eens en laat me weten wat je er van […]

World’s Best Beer Can Chicken

Het was alweer even geleden dat ik Beer Can Chicken, ook wel bekend als BCC of Bier Blik Kip, had gemaakt. Het werd dus weer hoog tijd. Het testpakket dat ik van BBQ-King.nl kreeg, met daarin onder andere Szeged World’s Best Chicken Rub en Chunks Kersen Rookhout, kwam dan ook zeer gelegen. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van zowel de rub als het kersen rookhout. Dit alles te samen moet toch wel ‘s Werelds Beste Beer Can Chicken zijn? Ingrediënten – Een hele Scharrelkip (van ongeveer een kilo) […]

BBQ Classic: Pulled Pork

Pulled Pork. Het stond al een tijdje op de to-do list, maar het kwam er maar niet van. Mede doordat je direct een vrij groot stuk vlees gaat bereiden is het echt een gerecht voor een etentje met een wat grotere groep. Het is overigens ook het ideale gerecht om voordelig een grote groep mensen iets heerlijks voor te schotelen. Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van varkensnek en het resultaat was om je vingers bij af te likken! Ingrediënten – Varkensnek (1 kg) – All Purpose Rub van […]

Beer Can Chicken is een echte BBQ klassieker!

BBQ Klassieker: Beer Can Chicken

Eén van de bekendste BBQ gerechten is toch wel de Beer Can Chicken, ook wel bekend als ‘Kip op een Blik’ of ‘Bierblikkip’. Ik had het nog nooit gemaakt en het stond dan ook hoog op de to do list. Beer Can Chicken klinkt wellicht een beetje als een mannengerecht, maar dat is het zeker niet! Hoewel er een eeuwige discussie gaande is over het effect van het bier, dient het bierblik voornamelijk als standaard voor de kip. Door de kip indirect te grillen krijg je een heerlijk mals resultaat. […]

Low&Slow: Overheerlijke spareribs

Spareribs. Wie houdt er eigenlijk niet van? Ik wel in ieder geval! En ik vind het heerlijk om een vrije zondag te besteden aan het bereiden er van! De BBQ aansteken en de spareribs op lage temperatuur langzaam laten garen. Mooier wordt het niet! En zeg nou zelf, als je iets zelf maakt is het toch alleen nog maar lekkerder? Ingrediënten (±3 personen) – 1,5 kg spareribs (Baby Back Ribs) – Je favoriet BBQ saus Voor de dry-rub: – 1 eetlepel zeezout – 2 eetlepels donker bruine basterdsuiker – 1,5 […]

Een heerlijk staartstuk bereid je eenvoudig op de BBQ

Picanha met Chimmichurri

Een BBQ wordt vaak gezien voor het snel bereiden van hamburgers, worsten en saté. Een BBQ met deksel is echter voor veel meer geschikt dan dat. Je kunt er ook grotere stukken vlees op bereiden op lage temperaturen. Een mooi staartstuk, ook wel picanha genoemd, bijvoorbeeld. Dit mooie stuk rundvlees wordt op lage temperatuur gegaard en is heerlijk met chimmichurri! De bereiding van het vlees vergt weinig voorbereidingstijd en is erg gemakkelijk. De enige uitdaging bij het bereiden van de picanha is het regelen van de temperatuur van je BBQ. […]