Portugese Kip Piri Piri

Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar Portugal. Een land vol met lekker eten en drinken. En wat je dan zeker niet mag missen is Kip Piri Piri. Ik heb er een aantal keren van mogen genieten en moest dat thuis toch ook eens proberen na te maken. Met dit Kip Piri Piri recept […]

Aziatische Spareribs

Spareribs. Het blijft een klassiek BBQ gerecht dat bij velen in de smaak valt. Met het maken van spareribs kun je namelijk ook eindeloos variëren met smaken, waardoor je kunt blijven experimenteren! Voor het bereiden van spareribs op de BBQ heb je veel tijd en geduld nodig, maar het wachten loont. Ik vind spareribs die […]

World’s Best Beer Can Chicken

Het was alweer even geleden dat ik Beer Can Chicken, ook wel bekend als BCC of Bier Blik Kip, had gemaakt. Het werd dus weer hoog tijd. Het testpakket dat ik van BBQ-King.nl kreeg, met daarin onder andere Szeged World’s Best Chicken Rub en Chunks Kersen Rookhout, kwam dan ook zeer gelegen. In dit recept […]

BBQ Classic: Pulled Pork

Pulled Pork. Het stond al een tijdje op de to-do list, maar het kwam er maar niet van. Mede doordat je direct een vrij groot stuk vlees gaat bereiden is het echt een gerecht voor een etentje met een wat grotere groep. Het is overigens ook het ideale gerecht om voordelig een grote groep mensen […]

Beer Can Chicken is een echte BBQ klassieker!

BBQ Klassieker: Beer Can Chicken

Eén van de bekendste BBQ gerechten is toch wel de Beer Can Chicken, ook wel bekend als ‘Kip op een Blik’ of ‘Bierblikkip’. Ik had het nog nooit gemaakt en het stond dan ook hoog op de to do list. Beer Can Chicken klinkt wellicht een beetje als een mannengerecht, maar dat is het zeker […]

Low&Slow: Overheerlijke spareribs

Spareribs. Wie houdt er eigenlijk niet van? Ik wel in ieder geval! En ik vind het heerlijk om een vrije zondag te besteden aan het bereiden er van! De BBQ aansteken en de spareribs op lage temperatuur langzaam laten garen. Mooier wordt het niet! En zeg nou zelf, als je iets zelf maakt is het […]

Een heerlijk staartstuk bereid je eenvoudig op de BBQ

Picanha met Chimmichurri

Een BBQ wordt vaak gezien voor het snel bereiden van hamburgers, worsten en saté. Een BBQ met deksel is echter voor veel meer geschikt dan dat. Je kunt er ook grotere stukken vlees op bereiden op lage temperaturen. Een mooi staartstuk, ook wel picanha genoemd, bijvoorbeeld. Dit mooie stuk rundvlees wordt op lage temperatuur gegaard […]