Rosbief van de BBQ

Op mijn kamado van The Bastard wil ik natuurlijk met regelmaat low&slow BBQ’en. Vaak maak ik typische low and slow BBQ recepten, zoals spareribs en pulled pork. Soms probeer ik echter iets totaal anders en ga ik voor de minder bekende weg. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze lekker kruidige rosbief. Langzaam gegaard en heerlijk van […]

Babi Pangang

Babi Pangang van de BBQ? Ja het kan! Ik maakte het misschien wel meest gegeten gerecht bij de Chinees gewoon in mijn achtertuin. En nee, dit is niet precies zoals je hem bij de Chinees eet. Maar hij is wel verdomd lekker! Het kost wat tijd om het vlees low and slow te garen, maar […]

Spicy Dutch BBQ Crew Ribs

Spareribs bereiden is voor mij het ultieme BBQ’en. De avond van te voren al aan de slag met het marineren en dan op zondag lekker vroeg de BBQ aan steken, de temperatuur onder controle krijgen en de ribs langzaam laten garen tot een perfect eindresultaat. Spelen met rook, smaak en textuur. Om vervolgens met zijn […]

Classic Dutch BBQ Crew Ribs

Sinds kort ben ik eigenaar van The Bastard. Een kamado van Nederlandse bodem, die een nieuw hoofdstuk in mijn BBQ avontuur betekent. Toen MeatFish van mijn nieuwe aanwinst hoorde, wilde ze graag wat spareribs opsturen, zodat ik een goede spareribs avond kon organiseren. En daar zeg ik geen nee tegen. Ik gebruikte voor de spareribs […]

Oerhammetjes van de BBQ

Een tijdje terug had ik twee oerhammetjes mee besteld toen ik vlees ging bestellen. Nog zonder idee wat ik er mee ging doen, maar ze zagen er wel leuk uit voor op de BBQ. Het werd dus eens tijd om ze te gaan bereiden. Ik heb de hammetjes eerst een nacht in de pekel gelegd, […]

BBQ Klassieker: MOINK Balls

Ik had al vaak gelezen over MOINK balls, maar ze nog nooit gemaakt. Dat werd dus wel eens tijd. MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en bacon. Moo & Oink dus. De MOINK balls worden indirect gegaard en gerookt, wat zorgt voor een heerlijk mals gehaktballetje, verpakt in bacon, met een heerlijk rokerige smaak. […]

Entrecote met Chimichurri

Na een hele reeks van alleen maar hamburger recepten was het weer eens tijd voor iets anders. En toevallig had ik nog 2 entrecotes in de vriezer liggen. En wat is er nou eigenlijk lekkerder bij een heerlijk stukje entrecote dan Chimichurri? Niks! Dus de keuze was gemaakt! Ik heb de entrecotes Reverse Sear bereid. […]

Portugese Kip Piri Piri

Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar Portugal. Een land vol met lekker eten en drinken. En wat je dan zeker niet mag missen is Kip Piri Piri. Ik heb er een aantal keren van mogen genieten en moest dat thuis toch ook eens proberen na te maken. Met dit Kip Piri Piri recept […]

Aziatische Spareribs

Spareribs. Het blijft een klassiek BBQ gerecht dat bij velen in de smaak valt. Met het maken van spareribs kun je namelijk ook eindeloos variëren met smaken, waardoor je kunt blijven experimenteren! Voor het bereiden van spareribs op de BBQ heb je veel tijd en geduld nodig, maar het wachten loont. Ik vind spareribs die […]

World’s Best Beer Can Chicken

Het was alweer even geleden dat ik Beer Can Chicken, ook wel bekend als BCC of Bier Blik Kip, had gemaakt. Het werd dus weer hoog tijd. Het testpakket dat ik van BBQ-King.nl kreeg, met daarin onder andere Szeged World’s Best Chicken Rub en Chunks Kersen Rookhout, kwam dan ook zeer gelegen. In dit recept […]

BBQ Classic: Pulled Pork

Pulled Pork. Het stond al een tijdje op de to-do list, maar het kwam er maar niet van. Mede doordat je direct een vrij groot stuk vlees gaat bereiden is het echt een gerecht voor een etentje met een wat grotere groep. Het is overigens ook het ideale gerecht om voordelig een grote groep mensen […]

Beer Can Chicken is een echte BBQ klassieker!

BBQ Klassieker: Beer Can Chicken

Eén van de bekendste BBQ gerechten is toch wel de Beer Can Chicken, ook wel bekend als ‘Kip op een Blik’ of ‘Bierblikkip’. Ik had het nog nooit gemaakt en het stond dan ook hoog op de to do list. Beer Can Chicken klinkt wellicht een beetje als een mannengerecht, maar dat is het zeker […]