Rosbief met Rode Wijn Saus

Ook vandaag weer een Kerstwaardig recept, al kun je deze rosbief tijdens ieder etentje wel presenteren. Na het aansnijden en met de saus ziet het er echter zo mooi uit, dat dit gerecht zeker niet zal misstaan tijdens je Kerst Diner! En dat terwijl het een eenvoudig recept is, waar eigenlijk niet veel aan mis kan gaan. Mooi toch? Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur en 15 minuten Ingrediënten – 800 gram Rosbief (aan één stuk) – 1 Ui – 1 teen Knoflook – 300 milliliter Rode Wijn […]

Ham van het Spit

Eerder dit jaar ontving ik van Weber hun Limited Edition Master-Touch en daarbij een aantal accessoires. In een vorig recept ging ik al aan de slag met de Dutch Oven en deze keer was de rotisserie aan de beurt! Ik ging voor een gerookte ham van het spit, geglaceerd met een mengsel van abrikozenjam, honing en mosterd. Een mooi recept, dat het ook goed zal doen tijdens de Kerst. Ik maakte ook een recept video voor dit recept. Die vind je hier onder ook! Daarnaast heb ik hier het recept […]

Stoofvlees uit de Dutch Oven

Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]

Pork Belly Burnt Ends

Een trend van de laatste tijd zijn de Pork Belly Burnt Ends. Een heerlijke rokerige en zoete snack, gemaakt van buikspek. Door het in blojes te snijden en langzaam te roken en te garen worden de blokjes botermals en smelten ze bijna weg op je tong. Dit Pork Belly Burnt Ends recept is dan ook zeker het proberen waard! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4 tot 8; Tijd: 5 uur en 30 minuten Ingrediënten – 1 kilogram Buikspek (zonder zwoerd) – 8 eetlepels BBQ Rub – 4 eetlepels Roomboter – […]

Rendang uit de Dutch Oven

Een tijdje terug bedacht ik me dat mijn kamado na het BBQ’en altijd nog heel lang warm blijft en gedurende de nacht helemaal afkoelt. Met die warmte wilde ik wel eens aan de slag om stoofvlees te maken. Want dat zou toch mooi zijn? Als ik met die warmte, zonder er naar om te kijken een heerlijk gerecht kon bereiden? Ik koos voor Rendang, want als het om stoofvlees gaat is dat toch wel een favoriet van mij. Op vrijdagavond maakte ik hamburgers, om vervolgens de Dutch Oven op de […]

Dutch Oven Kip

Onlangs ontving ik van Cook&Co een mooie Dutch Oven van Petromax en daar ben ik erg blij mee. Een Dutch Oven is namelijk zo divers in gebruik. Ik heb er al brood in gebakken, heb de deksel gebruikt om pannenkoeken in te bakken en dit keer ben ik voor een hele kip uit de Dutch Oven gegaan. Inclusief, aardappeltjes en groenten. Zo heb je in één keer een hele maaltijd gereed. En zeg nou zelf: als je de foto hieronder ziet, wil je dit toch ook een keer maken?  Soort […]

Oosterse Beenham

De beenham. Een mooi BBQ recept om het Low & Slow BBQ’en te oefenen. De temperatuur hoeft nog niet heel laag en het bereiden van een beenham duurt ook niet de hele dag, maar het is een mooie oefening om later op de Pulled Pork, Pulled Beef of Spareribs over te stappen. Dit beenham recept voor op de BBQ is er één met een Oosters tintje. De honing mosterd variant is ook erg lekker, maar ik ging een keer voor een andere insteek. Die is erg goed bevallen trouwens, dus […]

Pulled Beef Street Taco’s

Het broodje Pulled Pork kennen we inmiddels wel en ook de Pulled Chicken is voor velen al een bekend BBQ gerecht. Allebei niks mis mee en hartstikke lekker zelfs, maar op de BBQ wilde ik wel eens iets anders proberen. Pulled Beef is nog een stuk minder bekend, maar van wat ik er van hoorde moest ik het zeker eens proberen. Het werden deze Pulled Beef Street Taco’s, gevuld met heerlijk langzaam gegaard rundvlees en een verse coleslaw. Street Taco’s zijn, in tegenstelling tot de harde taco’s die de meeste […]

Rosbief van de BBQ

Op mijn kamado van The Bastard wil ik natuurlijk met regelmaat low&slow BBQ’en. Vaak maak ik typische low and slow BBQ recepten, zoals spareribs en pulled pork. Soms probeer ik echter iets totaal anders en ga ik voor de minder bekende weg. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze lekker kruidige rosbief. Langzaam gegaard en heerlijk van smaak! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 3 uur Ingrediënten – 800 gram Rosbief – 1 Rode Peper – 3 takjes Rozemarijn – 3 takjes Tijm – 1 teentje Knoflook – 2 eetlepels Olijfolie […]

Babi Pangang

Babi Pangang van de BBQ? Ja het kan! Ik maakte het misschien wel meest gegeten gerecht bij de Chinees gewoon in mijn achtertuin. En nee, dit is niet precies zoals je hem bij de Chinees eet. Maar hij is wel verdomd lekker! Het kost wat tijd om het vlees low and slow te garen, maar in de tussen tijd heb je mooi de tijd om zelf je saus te maken. Het proberen waard dus, maar dat bewijst de foto hieronder ook wel! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 3 […]

Spicy Dutch BBQ Crew Ribs

Spareribs bereiden is voor mij het ultieme BBQ’en. De avond van te voren al aan de slag met het marineren en dan op zondag lekker vroeg de BBQ aan steken, de temperatuur onder controle krijgen en de ribs langzaam laten garen tot een perfect eindresultaat. Spelen met rook, smaak en textuur. Om vervolgens met zijn allen te smullen. Een tijdje terug ontving ik een pakketje met rubs en sauzen van The Dutch BBQ Crew en deze keer ging ik voor spareribs met een pittige twist. Ook een keer spareribs maken […]

Classic Dutch BBQ Crew Ribs

Sinds kort ben ik eigenaar van The Bastard. Een kamado van Nederlandse bodem, die een nieuw hoofdstuk in mijn BBQ avontuur betekent. Toen MeatFish van mijn nieuwe aanwinst hoorde, wilde ze graag wat spareribs opsturen, zodat ik een goede spareribs avond kon organiseren. En daar zeg ik geen nee tegen. Ik gebruikte voor de spareribs rubs en sauzen van The Dutch BBQ crew, die ik van De Vleesboerderij kreeg een tijdje terug. Hoewel ik voorheen mijn rubs vrijwel altijd zelf samenstelde, moet ik zeggen dat het toch best handig is […]