Over BBQ Junkie

Tegenwoordig staat het internet vol met tal van receptenwebsites en foodblogs. De laatste jaren schieten met name blogs die zich richten op gezond eten en afvallen uit de grond. 'Waarom dan nog zo'n website?' zul je je wellicht afvragen. Naast het feit dat het gewoon kan vind ik het daarnaast gewoon leuk om een website bij te houden en andere liefhebbers te laten zien wat ik allemaal doe. Daarnaast vind ik het bij eten ook belangrijk om te genieten. En genieten is nou eenmaal niet altijd gezond. Al kan gezond eten natuurlijk ook heel lekker zijn.

Wat is BBQ Junkie?

BBQ Junkie is een blog/receptenwebsite, voortgekomen uit een uit de hand gelopen BBQ hobby. Waar ook ik ooit begon met het grillen van saté, hamburgers en braadworsten die rechtstreeks uit de supermarkt kwamen, vind ik het tegenwoordig leuker om de minder gebaande paden te bewandelen. Nieuwe recepten uitproberen, zelf recepten samenstellen en slowcooking zijn de dingen waar ik me tegenwoordig meer op richt.

Met het opzetten van deze website hoop ik anderen ook te inspireren om het BBQ vlees in de supermarkt eens voorbij te lopen en de gasten te verrassen met een nieuw gerecht dat ze helemaal zelf hebben gemaakt! Of om de zondagmiddag een keer te besteden aan het langzaam garen van een mooi stuk vlees.