Kerstboom Breekbrood

Het is ieder jaar weer een vraagstuk voor velen: Wat gaan we met Kerst doen dit jaar? De laatste jaren zie je al veel vaker de Kerst BBQ voorbij komen en wat mij betreft gaat de BBQ bij iedereen aan met Kerst. Een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, wat mooie bijgerechten. En natuurlijk een leuk voorgerechtje. Wil je je gasten alvast iets voorschotelen? Dan is dit Kerstboom Breekbrood een goed idee! Wat tapenades en kruidenboter er bij en iedereen kan alvast iets eten! Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 6-8; […]

Focaccia met Gekarameliseerde Uien

Ik bak wel vaker brood op de BBQ en dat is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook nog eens erg lekker. Je kunt brood bakken in combinatie met bijvoorbeeld een Dutch Oven, maar ook op een pizzasteen kun je lekker brood bakken. Maakte ik eerder al een basic versie van de focaccia, heb ik nu een focaccia recept met gekarameliseerde uien. Helemaal niet moeilijk en super lekker! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4 tot 6; Tijd: 2 uur Ingrediënten – 500 gram Bloem – 300 ml Lauwwarm […]

Focaccia van de pizzasteen

De gemiddelde BBQ in Nederland gaat vergezeld met flink wat stokbrood. Bij mij niet. Ik serveer niet vaak brood bij de BBQ en als ik het doe bereid ik het zelf op de BBQ. Zeker in combinatie met een Dutch Oven of een pizzasteen kun je lekkere broden bakken. Deze keer maakte ik een basis focaccia, die ik heb gebakken op mijn pizzasteen. Het is een relatief makkelijk brood, dat zo lekker is met (zelfgemaakte) kruidenboter of tapenade. Zeker eens proberen dus! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4 tot 6; […]

Brioche Hamburger Broodjes

Als je van hamburger houdt, ben je het vast met me eens: het broodje is minstens zo belangrijk als het vlees en de toppings. Een hard broodje doet het voor mij meestal niet, maar een broodje moet ook niet te zacht zijn. Het moet de sappen van het vlees en je toppings opnemen, maar niet uit elkaar vallen. Veel eisen hè, voor een simpel broodje? Met dit recept voor brioche hamburger broodjes heb je naar mijn idee een heerlijk hamburger broodje, die recht doet aan je vlees en toppings! Soort […]

Gözleme van de BBQ

Voor dit recept heb ik een uitstapje gemaakt naar de Turkse keuken. Sowieso zijn Köfte en kebabs al erg lekker van de BBQ, maar als het om het eten in Turkije gaat ben ik fan van de Gözleme. Een gevulde deegsnack die er, volgens mij, veel gegeten wordt op straat. Ik ben in dit recept voor een vulling gegaan van spinazie en feta, maar je kunt Gözleme ook vullen met bijvoorbeeld een gehaktmengsel. Dit is mijn recept voor Gözleme van de BBQ. Ik ben benieuwd of je ze gaat proberen! […]

Pizza Breekbrood

Vandaag een wel heel simpel brood van de BBQ. Dit pizza breekbrood is namelijk gemaakt met een kant-en-klare rol pizzadeeg met bijbehorende tomatensaus. Zo voorbereid dus. Vervolgens even 20 minuutjes op de BBQ en je schotelt je eters iets speciaals voor. En als je echt indruk wil maken, zeg je gewoon dat je het deeg ook zelf hebt gemaakt. Ik zal het niet verder vertellen! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 1 Rol Pizzadeeg en Tomatensaus – 100 gram Gedroogde Salami – 100 gram Geraspte […]

Grieks Dutch Oven Brood

Ik maak tegenwoordig met regelmaat brood op de BBQ. In combinatie met een Dutch Oven is het namelijk een eitje. Het enige dat je nodig hebt is tijd. Het deeg moet namelijk 3 keer rijzenen dat kost in totaal 4,5 uur. Je hoeft het deeg echter niet te kneden, dus dat is dan wel weer lekker! Deze keer maakte ik een brood met een Griekse twist, door stukjes groene olijf en feta door het deeg te mengen. Klinkt heerlijk toch? Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 5 uur 45 […]

Kip Saucijzen van de BBQ

Een tijdje terug kwam mijn vriendin een recept voor kip saucijzen tegen op de website van OhMyFoodness. Leek ons superlekker en ik dacht gelijk: dat gaan we op de BBQ proberen. In combinatie met de pizzasteen krijg je een heerlijk resultaat, dat je heerlijk kunt serveren als een hapje wanneer je een groep mensen te eten krijgt! Soort gerecht: Hapje; Aantal personen: 6; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 1 rol Vers Bladerdeeg – 300 gram Kipgehakt – 1 theelepel Paprikapoeder – 1 eetlepel Ketjap Manis – 1 theelepel Sambal – […]

Mediterraans Dutch Oven Brood

Laats maakte ik al een brood in een Dutch Oven en dat was echt top! Dat wilde ik dus nog een keer doen, maar dan een variatie. Ik ging voor een brood met een mediterraans tintje, door zongedroogde tomaatjes en olijven toe te voegen. En dat beviel wel! Dit brood is zo lekker. Het heeft een heerlijk krokante korst, is luchtig en is te maken vrijwel zonder te kneden! Heb je tips voor variaties? Laat het onder dit recept weten in een reactie! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: […]

Dutch Oven Brood

Er is niets lekkerder dan vers gebakken brood! En dan bedoel ik natuurlijk niet het afbakken van een stokbrood uit de supermarkt. Ik bedoel het zelf maken van een brood. Onlangs kwam ik een filmpje tegen, waarbij een brood werd gebakken in een Dutch Oven. Een gietijzeren pan met deksel, die op de BBQ kan. Dat moest ik natuurlijk ook eens proberen. En ik kan je zeggen: Dit wil jij ook proberen! Dit is namelijk echt te gek! Het kost redelijk wat tijd, door het rijzen, maar de smaak en […]

Knoflook Koriander Naan

De laatste tijd zijn we thuis aan het experimenteren met het bakken van brood. En dat zorgde er weer voor dat ik besloot ook weer eens brood op de BBQ te bakken. Met een pizzasteen maak je namelijk niet alleen de lekkerste pizza’s, je kunt er ook allerlei broden op maken. Ik ging voor Indiase naan en dat was een geslaagde poging. Binnenkort waarschijnlijk dan ook meer broden van de BBQ. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur 25 minuten Ingrediënten – 250 gr Bloem – 1 tl […]

Mozzarella Skillet Brood

Een tijdje terug kocht ik een setje gietijzeren pannen bij Bol.com. Leek me wel handig voor op de BBQ. Zaken opwarmen, aardappeltjes bakken, ik had een toetjesrecept waarbij ik er één nodig had en ik had nog wel meer ideeën voor deze pannetjes. Toen kwam ik ook al eens een breekbrood tegen dat je eenvoudig in zo’n pan kunt maken. Dat moest ik dus ook proberen. Het werd er één gevuld met mozzarella. En laten we eerlijk zijn. Dit wil je! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 3 uur […]