7 Winter BBQ Tips

De winter BBQ begint inmiddels een trend te worden en dit jaar is het zelfs al dé tip voor de Kerst. En zeg nou zelf, een winter BBQ met vrienden of familie is misschien nog wel leuker dan een BBQ in de zomer. In dit blog heb ik 7 zaken beschreven die je winter BBQ echt af maken en die je dus echt niet mag vergeten!
Met deze tips zal je winter BBQ zeker slagen!

Glühwein

Er is bijna geen drankje te vinden dat meer winter is dan glühwein. Ok, warme chocolademelk met slagroom misschien, maar verder echt niets! Ontvang je gasten op je winter BBQ dan ook met een lekker glaasje, het liefst zelfgemaakte glühwein. Uit Pauline’s Keuken heeft een heerlijk Glühwein recept op haar website staan, dat ik eigenlijk elke keer gebruik.

Snert

Snert, of erwtensoep, is natuurlijk niet echt een BBQ gerecht, maar het is waarschijnlijk de Nederlandse verwezenlijking van de winter en dus heerlijk als eerste hapje tijdens je winter BBQ. Zie het als een soort voorgerecht, dus geef je gasten een klein kommetje. De BBQ moet tenslotte ook nog aan.

Vuurkorf & Houtkachel

Een winter BBQ kan niet zonder! Allereerst houden de mannen er natuurlijk van om fikkie te stoken, dus laat hen maar aan de slag gaan met de vuurkorf. Voor de vrouwen is er dan de houtkachel over, die voor de warmte zorgt tijdens de winter BBQ.

Sfeerverlichting & Kaarsen

Tijdens een winter BBQ heb je natuurlijk verlichting nodig en dat doe je niet met een bouwlamp! Ja, natuurlijk kun je dan goed zien of het vlees al goed gaar is, maar daar is ook alles mee gezegd. Gebruik sfeerverlichting, zoals lichtslangen, of gekleurde lampjes om de tuin te verlichten. Zet daarnaast stevige kaarsen op tafel, om ook deze gezellig te maken. En als de BBQ kok toch graag wat verlichting wil voor bij de BBQ, dan kan dat ook prima met een zaklamp.

Sneeuw

Dit is misschien wel het lastigste onderdeel van een winter BBQ, zeker in Nederland. Mij is het helaas ook nog niet gelukt om een datum te plannen voor een gezellige winter BBQ en dan ook nog sneeuw te hebben die dag, maar als het je lukt, maakt het je avond natuurlijk wel helemaal af. Misschien moet ik mijn volgende winter BBQ maar in een land doen met iets meer sneeuwzekerheid. Oostenrijk of zo.

Mutsen, sjaals en handschoenen

Tijdens een echte winter BBQ is het buiten natuurlijk koud, het liefst tegen het vriespunt aan. Het klinkt misschien als overbodige luxe om te zeggen dat iedereen zich warm moet kleden, maar met het oog op een hete BBQ, een vuurkorf en een houtkachel willen mensen zich nog wel eens verkijken op hoe koud het kan zijn.

Een Plan B

Je hoopt het natuurlijk niet, maar in Nederland kan het weer wel eens anders uitpakken dan gehoopt. Zorg daarom dat je over een Plan B beschikt waarbij je rekening houdt met regen en wind. Met een paar dekzeilen kun je vrij gemakkelijk (een deel van) je tuin overdekken en afschermen voor regen en wind. Zo hoef je niet bang te zijn dat je de winter BBQ op het laatste moment moet cancelen.

Winter BBQ Recepten:

Wil je tijdens je winter BBQ een aantal echt winterse gerechten serveren? Deze winter BBQ recepten doen het altijd goed:
- Winter Pizza's met Boerenkool en Bacon

3 reacties

  1. Barbecuen in de winter is het leukste wat er is! Wij hebben het afgelopen winter zelfs als bedrijfsuitje gedaan. Op het terras een grote bbq neergezet, in de kantine de tafel mooi opgemaakt en drie mannen waren de sjaak om buiten het barbecue vlees te staan garen haha! Uiteindelijk gaf het ook nog een lekker toetje; marshmellows boven de bbq!

    • Het mooie van een winter BBQ vind ik juist met zijn allen buiten staan. Rond de kachel, bij een vuurkorf en natuurlijk rondom de BBQ voor wat warmte. Warme dranken, lekker eten, dat maakt een winter BBQ bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *