5 Must Have BBQ Accessoires

BBQ Accessoires. Ze zijn er in alle soorten en maten en voor de meest uiteenlopende doelen. Spatels, tangen in allerlei vormen, vorken, prikkers, tangen waarmee je letters in vlees kunt branden, brikettenstarters, visklemmen, vleesklemmen, BBQ bakmatten, etc. Heel leuk hoor, maar heb je het allemaal ook nodig? Nee! Daarom nu een lijstje met 5 BBQ […]

Boekreview: Het Ultieme Hamburgerboek

Vlak voor mij vakantie ontving ik het nieuwste boek van Julius Jaspers. Julius is een echte liefhebber van de hamburger en dus kwam Het Ultieme Hamburgerboek onlangs uit. In dit boek vertelt hij je alles over de hamburger. Van de historie en het ontstaan van de burger tot de bereiding van de perfecte burger. Broodjes, […]

Online bestellen: Rundvleesshop.nl

Vorige week zat er een pakketje bij de post afkomstig van Rundvleesshop.nl. Een mooi pakket met heerlijk rundvlees van Nederlandse bodem. Rundvleesshop.nl is een concept dat inspringt op de behoefte om bewuster te eten. Je bestelt één van de vleespakketten en de koe wordt pas geslacht wanneer deze volledig is verkocht. Al het vlees komt […]

Boekreview: BBQ met Braai

Sinds ik in 2012 een reis maakte naar Afrika ben ik naast BBQ fanaat ook verzot op de braai! Onze guides tijdens die reis waren Zuid-Afrikaans en dus werd er iedere dag gebraaid. Braaibroodjies, roosterbrood en natuurlijk meer dan genoeg vlees. Ik houd er van! Laatst ontving ik het nieuwste boek van één van de […]

Boekreview: Het Vuur De Baas

Eind april kwam het eerste Barbecue boek van mede BBQ blogger Dennis van Koutrik, onder de BBQ’ers wellicht bekender als Den Noskos, uit: Het Vuur De Baas. In tegenstelling tot de velen kookboeken die er te krijgen zijn een handboek om écht te leren BBQ’en. Als BBQ Junkie natuurlijk een boek dat ik in de […]

Tuintrends volgens Fonteyn

Een paar weken geleden werd ik door Fonteyn Outdoor Living Mall uitgenodigd om bij hen te komen kijken naar de tuintrends van dit jaar. Ik als BBQ verslaafde breng nogal wat tijd door in de tuin en ze vonden het dan ook een goed idee om me op de hoogte te brengen van de laatste […]

Boekreview: Smokey Goodness II

Na het succes van het eerste boek van Jord Althuizen, Smokey Goodness is uitverkozen tot beste kookboek van 2016, kon een tweede deel natuurlijk niet uitblijven. De vraag is dan al snel: is dit boek ook goed? Een terechte vraag natuurlijk, want niet ieder vervolg is een succes. Tijd dus voor een boekreview van Smokey […]

Etapron: BBQ Schorten van Leer

Afgelopen week kreeg ik post van Etapron! Ze stuurde me een prachtig leren schort, dat ik deze zomer goed kan gebruiken tijdens het BBQ’en. Daar was ik natuurlijk erg blij mee, want leren schorten zijn helemaal hot tegenwoordig. Je ziet ze op alle foodfestivals langskomen, personeel in bars dragen ze en ook veel BBQ liefhebbers […]

Opening Weber Original Store

Afgelopen donderdag was ik op uitnodiging aanwezig bij de opening van de eerste Weber Original Store van Nederland, in Amersfoort. Samen met de bloggers van RTL Niels, BramBBQ en BBQ Proof mochten we een kijkje nemen in deze gloednieuwe winkel, kregen we uitleg over de nieuwste Weber producten én mochten we aan de slag met […]

Boekreview: Grill Rook BBQ

Laatst bestelde ik Grill Rook BBQ van Ben Tish. Een mooi boek voor de wat ervarener BBQ liefhebber en voor mij een mooie aanvulling op mijn boekenplank. Het is een boek vol mooie foto’s, goed uitgelegde recepten en informatie over BBQ’s en BBQ’en. Wat mij aanspreekt in dit boek is dat Ben Tish de BBQ […]

Food Hotspot: Pier Scheveningen

Inmiddels is iedereen wel bekend met de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. Twee te gekke food hotspots, waar iedere liefhebber van heerlijk eten zich kan volstoppen met al het lekkers dat er te krijgen is. Maar er zijn meer van deze plekken! Of plekken die in ieder geval de potentie hebben om […]

Restaurant Review: Black Smoke

Als echte BBQ verslaafde ben ik natuurlijk in het bezit van hét BBQ boek van Nederlandse bodem van afgelopen jaar: Smokey Goodness, van Jord Althuizen, de BBQ Koning van Nederland. En als liefhebber had ik dan ook zeker meegekregen dat hij begin november Black Smoke opende in Antwerpen. Een heus BBQ restaurant, gevestigd boven stadsbrouwerij […]