Honing Mosterd Uien

Weer een bijgerecht dat zo weinig tijd kost om voor te bereiden, maar dat zo lekker is! Deze honing mosterd uien zijn heerlijk naast een perfect gegaarde steak, maar je kunt ze ook als topping gebruiken voor een heerlijke burger. Eén ding is in ieder geval zeker; al je eters zullen dit lekker vinden! Soort gerecht: Bijgerecht; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 2 uien – Olijfolie – 3 eetlepels Mosterd – 2 eetlepels Honing Bereiding Snijd de uien in plakken van ongeveer een centimeter dik. Bestrijk de […]

Courgette met Ras el Hanout

Dat heerlijke bijgerechten en groenten van de BBQ makkelijk zijn bewijst dit recept voor gegrilde courgette met ras el hanout wel. In 5 minuten voorbereid en dus zo op tafel. Een heerlijk kruidige smaak, groenten op tafel tijdens de BBQ en dat alles in een handomdraai. Wat wil je nog meer? Soort gerecht: Bijgerecht; Aantal personen: 6; Tijd: 15 minuten Ingrediënten – 1 Courgette – Olijfolie – 2 eetlepels Ras el Hanout Bereiding Snijd de courgette doormidden en vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk beide zijden van […]

Aardappelsalade

Naast vleesgerechten maak je ook de bijgerechten voor jouw BBQ gewoon zelf. Eerder deelde ik al een recept voor zelfgemaakt breekbrood, nu gaan we voor een aardappelsalade recept. De aardappelsalade is ten slotte vaste prik bij de gemiddelde BBQ in Nederland. Mijn versie bevat ook zoete aardappelen en is op basis van Griekse yoghurt. Dit maakt deze salade waarschijnlijk wel iets gezonder dan die uit de supermarkt, maar buiten dat is het gewoon een lekker bijgerecht dat je zo op tafel zet! Soort gerecht: Bijgerecht; Aantal personen: 4 tot 6; […]

Pesto Parmezaanse Kaas Breekbrood

Een goede BBQ draait niet enkel om vlees op het rooster en saté eten. Ook de bijgerechten zijn belangrijk. En lekkere bijgerechten kun je makkelijk zelf maken. Soms snel, zoals een heerlijke salade. Soms moet je iets meer geduld hebben en kost een heerlijk bijgerecht iets meer tijd. Dit breekbrood is zo’n bijgerecht wat iets meer tijd kost. Maar als je gasten dit brood eten en daarna horen dat je het helemaal zelf hebt gemaakt kunnen ze niet wachten tot ze nog een keer worden uitgenodigd voor een BBQ! Soort […]

Bacon Aardappel Spiesjes

Als je met een groepje gaat BBQ’en doen spiesjes het altijd goed. Of het nu om saté gaat, groente spiesen, kebabs of whatever. Spiesjes zijn makkelijk. En bijgerechten kunnen dus ook gewoon op een spiesje. Deze keer zijn het aardappel bacon rode ui spiesjes geworden. Super eenvoudig, maar erg lekker! En ze zien er ook nog eens leuk uit! Proberen dus. Laat me weten wat je er van vond! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 24 Krieltjes in Schil – 12 plakken Gerookt Ontbijtspek – […]

Makkelijke Flatbreads

Ooit zag ik op tv een recept van Jamie Oliver langskomen voor super makkelijke flatbreads, of platte broden. Het exacte recept wist ik niet meer, maar het was iets met yoghurt en gelijke delen. Een mooie toevoeging waren ook de jalapeño ringen in de broden, die het er mooi uit laten zien en er ook een heerlijk pittige smaak aan geven. Met dit flatbread recept maak je supersnel heerlijke platte broden van de BBQ of uit de koekenpan en ze zijn heerlijk met een frisse dip, zoals Tzatziki! Soort gerecht: […]

Gevulde Zoete Aardappelen

BBQ’en hoeft niet altijd alleen maar om vlees te draaien. Je kunt ook heerlijke bijgerechten op de BBQ bereiden. Vorige week maakte ik bijvoorbeeld deze gevulde zoete aardappelen. Supermakkelijk, super lekker en als je het met een vlees gerecht combineert heb je een volwaardige maaltijd, compleet van de BBQ. Combineer deze gevulde zoete aardappelen bijvoorbeeld met mijn recept voor Turkse Kipgehakt Spiesen. Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur en 15 minuten Ingrediënten – 4 grote Zoete Aardappelen – 100 gram Feta – 1 bosje Koriander – 1 […]