Gebakken Brie

Bij de BBQ wordt vaak flink wat stokbrood weg gegeten. Zonde, zou je kunnen zeggen, want zo zit je sneller vol en kun je dus minder genieten van heerlijk vlees en andere BBQ gerechten. Wil je toch een broodje serveren? Doe het dan als voorgerecht en maak er iets speciaals van. Ik maakte dit pannetje met een gebakken brie, met pistachenoten, walnoten en vijgen. Een lekker stokbroodje er bij en je hebt een heerlijk voorgerecht! Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 15 minuten Ingrediënten – 1 Ronde Brie (250 […]

Mozzarella Skillet Brood

Een tijdje terug kocht ik een setje gietijzeren pannen bij Bol.com. Leek me wel handig voor op de BBQ. Zaken opwarmen, aardappeltjes bakken, ik had een toetjesrecept waarbij ik er één nodig had en ik had nog wel meer ideeën voor deze pannetjes. Toen kwam ik ook al eens een breekbrood tegen dat je eenvoudig in zo’n pan kunt maken. Dat moest ik dus ook proberen. Het werd er één gevuld met mozzarella. En laten we eerlijk zijn. Dit wil je! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 3 uur […]

Guacamole Braaibroodjies

Een tijd geleden maakte ik al eens deze Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies. De Zuid-Afrikaanse tosti, die wordt gegrild boven de braai, het Zuid-Afrikaanse equivalent van de BBQ. Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze heerlijke braaibroodjies in 2012, toen we een reis maakten door Afrika. Sindsdien maken we ze regelmatig. En het leuke is dat je, net als bij tosti’s, eindeloos kunt variëren! Je kunt dus nog wel meer braaibroodjies recepten verwachten dit jaar. Soort gerecht: Lunch/Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 8 sneetjes Casino Wit – […]

Gevulde Flespompoen

Groenten van de BBQ zijn vaak nog een probleem. Althans, dat is wat ik in mijn omgeving zie. Vlees, vis, toetjes, dat gaat allemaal wel. Maar groenten mis ik vaak. En juist een groentegerecht van de BBQ maakt je BBQ maaltijd compleet. Een gevulde flespompoen van de BBQ is dan ook zeker een aanrader. Weinig werk, een paar ingrediënten en wat geduld. En dan eet je er met meerdere personen van. Zeker het proberen waard! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur Ingrediënten – 1 Flespompoen – 1 […]

Rode Uien Tarte Tatin

Weer een keer een mooi bijgerecht van de BBQ. Of een voorgerecht. Dat kan ook. Een tarte tatin met rode ui. Je hebt er wel een gietijzeren pan voor op de BBQ voor nodig, maar daar kun je zo veel mee. Aardappeltjes bakken, desserts maken en dus ook een tarte tatin op de BBQ bereiden. Prachtig toch? Wij aten de tarte tatin als bijgerecht met 4 personen, maar met 6 moet ook prima kunnen, want we zaten bomvol na het eten! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 1 uur […]

Gevulde Champignons

Ik maakte ze een tijd terug al tijdens een winter BBQ, maar zag dat ik het recept nog niet had verwerkt. Deze gevulde champignons vallen zelfs bij mij in de smaak (en ik ben dus totaal geen fan van champignons). Wellicht is het gerucht dat bacon alles beter maakt dan toch waar. Deze champignons zijn gevuld met kruidenkaas, gekruid gehakt en omwikkeld met spek. En dan ook nog op een prikkertje. Zei er iemand ‘Tapas van de BBQ’? Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 12 […]

Gevulde Tomaten

Zoals al vaker gezegd kan een BBQ niet zonder bijgerechten. En ja, daarvoor kan je in de supermarkt een stokbrood, een bak aardappelsalade en ander standaard spul kopen, maar je kunt ook zelf iets maken met verse ingrediënten. En we kunnen zelfs een stapje verder gaan, want naast een mooi stukje vlees kun je je bijgerechten ook op de BBQ bereiden. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn namelijk. Deze gevulde tomaten heb je bijvoorbeeld zo voorbereid en staan in een handomdraai op tafel. Heerlijk toch? Soort gerecht: Bij; Aantal personen: […]

Courgette Halloumi Rolletjes

Laatst maakte ik deze courgette geitenkaas rolletjes en die bevielen goed. Gelijk dacht ik ‘Dit kan ook met andere kazen’. Dus deze keer werden het dezelfde rolletjes, maar dan met halloumi. Halloumi is een kaas, gemaakt van een mengsel van schapenkaas en geitenkaas. Halloumi smelt niet, heeft een heerlijke smaak en past goed bij de courgette. Proberen dus! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 15 minuten Ingrediënten – 1 Courgette – 100 gram Halloumi – Versgemalen Zwarte Peper Overige benodigdheden – Cocktailprikkertjes Bereiding Steek de BBQ aan en ga […]

Spruiten Spiesjes met Bacon

Vandaag een bijgerecht met spruitjes. Je weet wel, die groene dingen die iedereen als kind vies vond. Ik dus niet. Sterker nog, het was misschien wel mijn lievelingseten. Die moesten dus ook een keer de BBQ op. Spruitjes combineren goed met spek, dus werden het deze spiesjes met spruiten en bacon. Makkelijk, voedzaam en lekker. Zeker eens proberen dus! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 12 plakken Gerookt Ontbijtspek – 500 gram Spruitjes Overige benoigdheden – 12 Houten Spiesjes Bereiding Leg de houten spiesjes in […]

Gepofte Kastanjes

Een paar weken terug ging ik voor het eerst in de weer met mijn nieuwe BBQ: The Bastard. Een prachtige door Nederlanders ontworpen kamado, waarmee mijn BBQ avontuur weer een nieuw hoofdstuk krijgt. Tijdens het doen van de boodschappen kwam ik bij de groenteman tamme kastanjes tegen en die kende ik nog wel van vakanties naar Spanje, waar ze vaak boven houtskool werden gepoft. Dat moest ik ook maar eens proberen dus, want ik vond het toen altijd super lekker! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en […]

Pulled Chicken Nachos

Laats kocht ik op Bol.com een setje mooie gietijzeren pannetjes die ik kan gebruiken op de BBQ. Ik had ze nog niet gebruikt, dus dat moest maar eens gebeuren. Ik ging voor een voorgerecht in Mexicaanse stijl; Pulled Chicken Nachos. Met heerlijke stukjes kip, nachos, jalapeños, cheddar en uiteraard guacemole! Heerlijk om met zijn allen uit een pannetje te smullen, terwijl de rest van het eten onderweg is! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 200 gram Kippendijen – 1 zak Tortilla Chips – 100 gram […]

Courgette Geitenkaas Rolletjes

Als de BBQ aan gaat is dat bij veel mensen voornamelijk voor vlees. Bij mij natuurlijk ook vaak, maar ik probeer ook altijd wel een bijgerechtje op de BBQ te maken. Deze keer werden het courgette geitenkaas rolletjes. Een makkelijk recept, met maar een paar ingrediënten en toch heel erg lekker. Ook prima als je veel eters krijgt en kleine hapjes wilt serveren, want door de cocktailprikker heeft men geen bord nodig om deze rolletjes te eten. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 15 minuten Ingrediënten – 1 Courgette […]