Sweet Potatoe Skins

Als het gaat om bijgerecht tijdens de BBQ vervallen mensen snel in oude gewoontes. Ze nemen stokbrood, kruidenboter, aardappelsalade en andere doorsnee BBQ bijproducten. Dat vind ik jammer. Want naast een stukje vlees kun je je bijgerechten ook prima op de BBQ bereiden. Zo maak je van het BBQ’en een volwaardige maaltijd. Ik maakte deze Sweet Potatoe Skins, gevuld met bacon en cheddar, en die zijn heerlijk naast een mooi stuk vlees. Zeker het proberen waard! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur 20 minuten Ingrediënten – 4 […]

Kaasdip met Spinazie & Artisjokken

Stookbrood met kruidenboter als bijgerecht tijdens de BBQ kennen we inmiddels wel. Het is tijd voor iets anders. Ik serveer graag alvast een hapje vooraf, alvorens ik een mooi stuk vlees serveer. Dat kan dan wel brood zijn, maar wel op een andere manier. Zo maakte ik deze kaasdip met spinazie en artisjokken. Heerlijk om een stokbroodje in te dippen en prima om je BBQ avond mee te starten! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 25 gram Boter – 30 gram Bloem – 300 ml […]

Atomic Buffalo Turds

Een echte klassieke BBQ snack is de Atomic Buffalo Turd of ABT. Een pittige buffel keutel. Vreemde naam, heerlijk hapje! Ik maak ze met regelmaat, omdat ze makkelijk voor te bereiden zijn, een lekkere pittige smaak hebben en ideaal zijn als hapje vooraf! In het kort zijn ABT’s met kruidenkaas nen cheddar gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Ja ik zei bacon. Dit wil je! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 40 minuten Ingrediënten – 6 Flinke Jalapeños – 6 eetlepels Kruidenkaas – 75 gram Geraspte Cheddar – 12 plakken […]

Asperges in Rauwe Ham

Een bijgerecht dat niet veel tijd kost, kan toch enorm veel smaak bevatten. Ik maakte rolletjes van groene aspergetips, met rauwe ham. Beetje grof zeezout, vastzetten met een prikkertje en je bent er. Dan kun je de rest van de tijd steken in een mooi stuk vlees of een ander recept wat meer tijd kost! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 100 gram Groene Aspergetips – 6 plakken Rauwe Ham – Grof Zeezout Overige Benodigdheden – 6 Cocktailprikkers Bereiding Steek de BBQ aan en ga […]

Huisgemaakte Kruidenboter

Maakte ik al vaker zelf brood, zijn nu de smeersels ook aan bod gekomen. Want als je zelf brood kunt maken, moet een lekkere kruidenboter ook wel lukken! Ik ging voor een lekkere boter met knoflook, groene kruiden en chilivlokken. Beetje peper en zout en je bent er. Nu nog dit mooie brood er bij maken en iedereen zal versteld staan van je BBQ kunsten! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 12; Tijd: 15 minuten Ingrediënten – 250 gram Ongezouten Roomboter – 2 teentjes Knoflook – 2 eetlepels Gehakte Verse Peterselie […]

Bacon Wrapped Onion Rings

Met bacon wordt alles lekker hoor ik wel eens! En in zekere zin ben ik het daar wel mee eens. Bacon is in ieder geval een echt BBQ ingrediënt, dat in allerlei recepten terugkomt en ook bij heel veel ingrediënten past. Kip, rundergehakt, groenten en zelfs fruit kunnen met spek worden gecombineerd. Deze bacon wrapped onion rings zijn heerlijk als voor- of bijgerecht. Ze zijn makkelijk, maar bevatten alle BBQ smaken die je je maar kunt wensen. Aanradertje dus! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 50 minuten Ingrediënten – […]

Dutch Oven Brood

Er is niets lekkerder dan vers gebakken brood! En dan bedoel ik natuurlijk niet het afbakken van een stokbrood uit de supermarkt. Ik bedoel het zelf maken van een brood. Onlangs kwam ik een filmpje tegen, waarbij een brood werd gebakken in een Dutch Oven. Een gietijzeren pan met deksel, die op de BBQ kan. Dat moest ik natuurlijk ook eens proberen. En ik kan je zeggen: Dit wil jij ook proberen! Dit is namelijk echt te gek! Het kost redelijk wat tijd, door het rijzen, maar de smaak en […]

Gevulde Paprika’s

Zoals ik wel vaker zeg probeer ik altijd een complete maaltijd van de BBQ te bereiden. Bijgerechten en groenten horen daar dan ook zeker bij, naast een mooi stukje vlees. Deze gevulde paprika’s zitten vol groenten en zijn ook nog eens makkelijk te bereiden. En naast een mooi bijgerecht zijn deze gevulde paprika’s een mooi hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ’er. Want die gaan we toch niet opzadelen met vegetarische hamburgers en andere non-producten? Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 35 minuten Ingrediënten – 2 Rode Paprika’s – 1 Ui […]

Knoflook Koriander Naan

De laatste tijd zijn we thuis aan het experimenteren met het bakken van brood. En dat zorgde er weer voor dat ik besloot ook weer eens brood op de BBQ te bakken. Met een pizzasteen maak je namelijk niet alleen de lekkerste pizza’s, je kunt er ook allerlei broden op maken. Ik ging voor Indiase naan en dat was een geslaagde poging. Binnenkort waarschijnlijk dan ook meer broden van de BBQ. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur 25 minuten Ingrediënten – 250 gr Bloem – 1 tl […]

Gebakken Brie

Bij de BBQ wordt vaak flink wat stokbrood weg gegeten. Zonde, zou je kunnen zeggen, want zo zit je sneller vol en kun je dus minder genieten van heerlijk vlees en andere BBQ gerechten. Wil je toch een broodje serveren? Doe het dan als voorgerecht en maak er iets speciaals van. Ik maakte dit pannetje met een gebakken brie, met pistachenoten, walnoten en vijgen. Een lekker stokbroodje er bij en je hebt een heerlijk voorgerecht! Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 15 minuten Ingrediënten – 1 Ronde Brie (250 […]

Mozzarella Skillet Brood

Een tijdje terug kocht ik een setje gietijzeren pannen bij Bol.com. Leek me wel handig voor op de BBQ. Zaken opwarmen, aardappeltjes bakken, ik had een toetjesrecept waarbij ik er één nodig had en ik had nog wel meer ideeën voor deze pannetjes. Toen kwam ik ook al eens een breekbrood tegen dat je eenvoudig in zo’n pan kunt maken. Dat moest ik dus ook proberen. Het werd er één gevuld met mozzarella. En laten we eerlijk zijn. Dit wil je! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 3 uur […]

Guacamole Braaibroodjies

Een tijd geleden maakte ik al eens deze Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies. De Zuid-Afrikaanse tosti, die wordt gegrild boven de braai, het Zuid-Afrikaanse equivalent van de BBQ. Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze heerlijke braaibroodjies in 2012, toen we een reis maakten door Afrika. Sindsdien maken we ze regelmatig. En het leuke is dat je, net als bij tosti’s, eindeloos kunt variëren! Je kunt dus nog wel meer braaibroodjies recepten verwachten dit jaar. Soort gerecht: Lunch/Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 8 sneetjes Casino Wit – […]