Mini Paprika’s met Feta & Olijven

Een lekker bijgerecht hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en gaat dus ook niet ten koste van je andere gerechten. Probeer die dus ook zelf te maken, want zo maak je pas echt indruk op je eters! Tijdens mijn vakantie in Amerika maakte ik deze, met een heerlijk mengsel van feta en olijven, gevulde mini paprika’s en die zijn echt supersnel voorbereid en minstens zo snel klaar. Echt een aanrader dus! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 16 Mini Paprika’s – 150 gram Feta […]

Pulled Beef Nachos

Sinds ik een setje skillets kocht vind ik het erg leuk om deze te gebruiken om een voorgerecht klaar te maken op de BBQ. Is weer eens wat anders dan dat stokbroodje en kruidenboter dat je vaak neerzet en je hebt mooi even tijd om verder te gaan met je overige voorbereidingen. Deze keer maakte ik een skillet met pulled beef nacho’s, met een restje pulled beef uit dit recept, en deze was binnen no-time leeggegeten. Dat is een goed teken toch? Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten […]

Courgette Bootjes

Vandaag een recept voor een mooi bijgerecht, waarmee je ook je dagelijkse behoefte aan groenten weer binnen krijgt. Of natuurlijk voor de vegetarische BBQ’ers onder ons! Deze courgette bootjes bevatten flink wat groenten en krijgen extra smaak door de feta. De voorbereiding stelt niet zo veel voor en ook op de BBQ hebben ze niet lang nodig. Ideaal bijgerecht dus!  Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 2 Courgettes – 1 Rode Paprika – 1 Gele Paprika – 1 Rode Ui – 100 gram Feta – 1 […]

Coleslaw

Coleslaw. Een simpel receptje, maar een salade die goed bij de BBQ past. Coleslaw gaat sowieso hand in hand met pulled pork, ik heb het laatst ook gemaakt bij pulled beef en het is eigenlijk een salade die altijd lekker is bij de BBQ! Daarnaast is het een salade die super makkelijk vers te bereiden is en die ook nog eens snel klaar is.  Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 15 minuten Ingrediënten – 200 gram Verse Rode Kool – 200 gram Verse Witte Kool – 2 Wortels – […]

Gözleme van de BBQ

Voor dit recept heb ik een uitstapje gemaakt naar de Turkse keuken. Sowieso zijn Köfte en kebabs al erg lekker van de BBQ, maar als het om het eten in Turkije gaat ben ik fan van de Gözleme. Een gevulde deegsnack die er, volgens mij, veel gegeten wordt op straat. Ik ben in dit recept voor een vulling gegaan van spinazie en feta, maar je kunt Gözleme ook vullen met bijvoorbeeld een gehaktmengsel. Dit is mijn recept voor Gözleme van de BBQ. Ik ben benieuwd of je ze gaat proberen! […]

Aubergine Capreses

Wist jij dat slechts 1 op de 10 Nederlanders wel eens aubergine eet? Ik dus niet en het verbaasde mij enorm dat slechts zo weinig mensen zo’n mooie groente weten te waarderen. De aubergine is niet alleen heel gezond, de groente is in Nederland enorm goed verkrijgbaar en snel te bereiden in allerlei gerechten. Ik maakte deze keer Aubergine Capreses, met 2 soorten aubergines. De gewone en de graffiti aubergine. De laatste is een mooie, paars met witte aubergine die je gerecht echt kleur geeft. Deze aubergine caprese is een […]

Geroosterde Paprika & Feta Dip

Vandaag weer een simpel, maar leuk voor- of bijgerecht. Deze dip, van geroosterde paprika’s en feta kun je eenvoudig klaarmaken op de BBQ en is een lekker voorafje. Dip de pita chips, die je zelf maakt van pitabroodjes in lekkere dip en je gasten hebben alvast wat te eten. Dat is toch een stuk beter dan dat standaard stokbroodje met kruidenboter?  Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 2 Rode Puntpaprika’s – 1 Ui – 2 teentje Knoflook – 100 gram Feta – 2 eetlepels Olijfolie […]

Kaasdip met Bacon & Maïs

Het stokbroodje kruidenboter bij de BBQ, of als voorafje terwijl jij je vlees staat te grillen, kan echt niet meer. Daar moeten we iets leukers mee doen. Ja, ik vind het ook wel leuk om alvast wat te serveren als mijn hoofdgerecht nog in de maak is. Ik ga dan meestal voor een voorgerecht dat ik op de BBQ maak. Deze kaasdip bijvoorbeeld. Ideaal om alvast te serveren met een beetje tortillachips of een broodje. Makkelijk, snel en super lekker!  Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten […]

Grieks Dutch Oven Brood

Ik maak tegenwoordig met regelmaat brood op de BBQ. In combinatie met een Dutch Oven is het namelijk een eitje. Het enige dat je nodig hebt is tijd. Het deeg moet namelijk 3 keer rijzenen dat kost in totaal 4,5 uur. Je hoeft het deeg echter niet te kneden, dus dat is dan wel weer lekker! Deze keer maakte ik een brood met een Griekse twist, door stukjes groene olijf en feta door het deeg te mengen. Klinkt heerlijk toch? Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 5 uur 45 […]

Mexicaanse Maïskolven

Al jaren gaan er hier maïskolven op de BBQ. Er gaat vrijwel geen avondje BBQ voorbij zonder. Meestal gewoon met wat kruidenboter ingesmeerd. Heerlijk! Je kunt echter veel meer met maïs en dat bewijst dit BBQ recept voor Mexicaanse maïskolven wel! Pittig door de chili, fris door de citroen en kazig door de feta. Dit wil je! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 4 Voorgekookte Maïskolven – 25 gram Feta – 1 Klein Bosje Koriander – 1 theelepel Chilipoeder – Rasp & Sap van een […]

Chimichurri

Chimichurri. Misschien ken je het wel. Als je in Zuid Amerika hebt gereisd, of hier in Nederland bij een Argentijns restaurant hebt gegeten kan het je niet ontgaan zijn. Chimichurri is een salsa of saus, gebaseerd op groene kruiden, die heerlijk is bij rundvlees, maar ook bij kip. Het kent zijn oorsprong in Argentinië, waar ze het vaak serveren als saus, maar ook wel gebruiken om vlees te marineren. De naam van dit sausje komt vermoedelijk van de Ier Jimmy McCurry, die zich in de 19e eeuw inzette voor de […]

Bacon Mozzarella Aardappelen

Een lekker bijgerecht van de BBQ toveren kan zo eenvoudig zijn. Aardappelen, spek en kaas zijn de ingrediënten die je nodig hebt en een gietijzeren koekenpan voor op de BBQ zorgt er voor dat je deze bacon mozzarella aardappelen maakt op jouw BBQ. Heerlijk naast een gegrild kippetje of een lekkere steak van de BBQ. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur en 15 minuten Ingrediënten – 12 middelgrote Iets Kruimige Aardappelen – 1 Bol Mozzarella – 100 gram Spekreepjes – 1 eetlepel Olijfolie – Versgemalen Zwarte Peper […]