Focaccia met Gekarameliseerde Uien

Ik bak wel vaker brood op de BBQ en dat is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook nog eens erg lekker. Je kunt brood bakken in combinatie met bijvoorbeeld een Dutch Oven, maar ook op een pizzasteen kun je lekker brood bakken. Maakte ik eerder al een basic versie van de […]

Groente Rozen

Soms heb je van die gerechten die je langs ziet komen en die je gelijk ook een keer zelf wilt proberen. Deze groente rozen vielen onder die categorie. Hoewel ze er misschien wel te mooi uitzien om op te eten kan ik je garanderen dat je dit toch gaat willen, want ze zijn ook nog […]

Mini Paprika’s met Feta & Olijven

Een lekker bijgerecht hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en gaat dus ook niet ten koste van je andere gerechten. Probeer die dus ook zelf te maken, want zo maak je pas echt indruk op je eters! Tijdens mijn vakantie in Amerika maakte ik deze, met een heerlijk mengsel van feta en olijven, gevulde […]

Pulled Beef Nachos

Sinds ik een setje skillets kocht vind ik het erg leuk om deze te gebruiken om een voorgerecht klaar te maken op de BBQ. Is weer eens wat anders dan dat stokbroodje en kruidenboter dat je vaak neerzet en je hebt mooi even tijd om verder te gaan met je overige voorbereidingen. Deze keer maakte ik […]

Courgette Bootjes

Vandaag een recept voor een mooi bijgerecht, waarmee je ook je dagelijkse behoefte aan groenten weer binnen krijgt. Of natuurlijk voor de vegetarische BBQ’ers onder ons! Deze courgette bootjes bevatten flink wat groenten en krijgen extra smaak door de feta. De voorbereiding stelt niet zo veel voor en ook op de BBQ hebben ze niet […]

Coleslaw

Coleslaw. Een simpel receptje, maar een salade die goed bij de BBQ past. Coleslaw gaat sowieso hand in hand met pulled pork, ik heb het laatst ook gemaakt bij pulled beef en het is eigenlijk een salade die altijd lekker is bij de BBQ! Daarnaast is het een salade die super makkelijk vers te bereiden […]

Gözleme van de BBQ

Voor dit recept heb ik een uitstapje gemaakt naar de Turkse keuken. Sowieso zijn Köfte en kebabs al erg lekker van de BBQ, maar als het om het eten in Turkije gaat ben ik fan van de Gözleme. Een gevulde deegsnack die er, volgens mij, veel gegeten wordt op straat. Ik ben in dit recept […]

Aubergine Capreses

Wist jij dat slechts 1 op de 10 Nederlanders wel eens aubergine eet? Ik dus niet en het verbaasde mij enorm dat slechts zo weinig mensen zo’n mooie groente weten te waarderen. De aubergine is niet alleen heel gezond, de groente is in Nederland enorm goed verkrijgbaar en snel te bereiden in allerlei gerechten. Ik […]

Pizza Breekbrood

Vandaag een wel heel simpel brood van de BBQ. Dit pizza breekbrood is namelijk gemaakt met een kant-en-klare rol pizzadeeg met bijbehorende tomatensaus. Zo voorbereid dus. Vervolgens even 20 minuutjes op de BBQ en je schotelt je eters iets speciaals voor. En als je echt indruk wil maken, zeg je gewoon dat je het deeg […]

Geroosterde Paprika & Feta Dip

Vandaag weer een simpel, maar leuk voor- of bijgerecht. Deze dip, van geroosterde paprika’s en feta kun je eenvoudig klaarmaken op de BBQ en is een lekker voorafje. Dip de pita chips, die je zelf maakt van pitabroodjes in lekkere dip en je gasten hebben alvast wat te eten. Dat is toch een stuk beter […]

Kaasdip met Bacon & Maïs

Het stokbroodje kruidenboter bij de BBQ, of als voorafje terwijl jij je vlees staat te grillen, kan echt niet meer. Daar moeten we iets leukers mee doen. Ja, ik vind het ook wel leuk om alvast wat te serveren als mijn hoofdgerecht nog in de maak is. Ik ga dan meestal voor een voorgerecht dat […]

Grieks Dutch Oven Brood

Ik maak tegenwoordig met regelmaat brood op de BBQ. In combinatie met een Dutch Oven is het namelijk een eitje. Het enige dat je nodig hebt is tijd. Het deeg moet namelijk 3 keer rijzenen dat kost in totaal 4,5 uur. Je hoeft het deeg echter niet te kneden, dus dat is dan wel weer […]