Vietnamese Banh Mi Burgers

Ik probeer iedere weekend de BBQ aan te steken om een nieuw recept te proberen, maar soms is dat lastig. Afgelopen weekend was goed volgepland, dus als de BBQ aan ging moest het voor iets makkelijks zijn. Het werden deze Vietnamese Banh Mi burgers, die zo op tafel stonden en ook nog eens goed te eten waren! Ik heb ze geserveerd met een simpele salade en wat aardappeltjes die ik op de BBQ heb gebakken in een pannetje.
Met hamburgers kun je eindeloos variëren en ik laat me graag inspireren door landen, zoals bij deze Vietnamese burgers!
Soort gerecht: Hoofd/Lunch; Aantal personen: 2; Tijd: 40 minuten

Ingrediënten

- 2 Zachte Bolletjes
- 250 gram Rundergehakt
- 1 eetlepel 5 spice poeder
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Suiker
- 1 eetlepel Vissaus
- 1 eetlepel Mayonaise
- 1 eetlepel Chilisaus

- 5 eetlepels Azijn
- 3 eetlepels Suiker
- 1 eetlepel zout
- 0.25 Komkommer
- 1 Wortel
- Verse Koriander

Bereiding

Neem de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Schraap met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de komkommer nu in de lengte in dunne repen.

Schil vervolgens de wortel met een dunschiller en rasp dunne slierten van de wortel. Doe de komkommer en wortel in een kom en bestrooi deze met het zout en de suiker. Doe er vervolgens de azijn bij en roer even goed door elkaar. Dek de kom af en zet deze aan de kant, voor minimaal een half uur.

Steek ondertussen de BBQ aan om de burgers straks te grillen en de broodjes kort te roosteren.

Doe het gehakt in een kom en voeg het 5 spice poeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, de suiker en de vissaus er aan toe. Kneed alles goed door elkaar, vorm er twee gelijke burgers en leg deze op een bord.

Als de BBQ heet is mogen de burgers op het rooster. Gril de burgers direct boven de kolen en draai deze na 4 minuten om. Gril de burgers nog eens 4 minuten en haal ze dan van de BBQ.

Snijd nu de broodjes open en leg deze met de snijkanten op het rooster. Rooster de broodjes een seconde of 30 en haal ze van het grilrooster.

Meng nu de mayonaise met de chilisaus en smeer de bodem van het broodje hiermee in. Leg hier vervolgens de burger op. Laat het zoetzure komkommer wortel mengsel even uitlekken en verdeel hiervan wat over de burgers. Neem nu wat koriander en scheur de blaadjes grof. Sprenkel de koriander over je burgers en maak deze af met de bovenkant van de broodjes. Eet smakelijk!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *