Spaanse Hamburgers

Het is weer Burger Friday en dus weer tijd voor een hamburger recept! Vandaag gaan we op de Spaanse toer, met onder andere aioli en chorizo. Schrijf de boodschappen dus maar vast op, want volgende week ga je voor deze Spaanse Hamburgers van de BBQ!
Vrijdag is vanaf nu 'Hamburgerdag'! En met deze Spaanse Burgers van de BBQ kun jij het weekend prima inluiden!
Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 40 minuten

Ingrediënten

- 4 Burger Broodjes
- 600 gram Rundergehakt
- 16 plakken Chorizo
- 120 gram Manchego
- 2 Tomaten
- 1 Rode Ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Ei
- 1 eetlepel Citroensap
- 1 theelepel Mosterd
- 125 milliliter Zonnebloemolie
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 eetlepel Azijn
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Chilipoeder
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige benodigdheden

- Staafmixer
- Kom met rechte randen (net groter dan de staafmixer)

Bereiding

Doe je gehakt in een mengkom en voeg hier het paprikapoeder, chilipoeder, een klein beetje zout en wat versgemalen zwarte peper aan toe. Meng de kruiden door het gehakt en vorm er 4 gelijke hamburgers van. Leg deze op een groot bord en zet deze nog even in de koeling.

Steek ondertussen alvast de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een kommetje. Snipper vervolgens de rode ui fijn en voeg ze toe aan de tomaten, gevolgd door de eetlepel olijfolie en azijn. Meng alles even door elkaar en zet aan de kant.

De aioli

Neem nu de kom met rechte randen en doe hier het ei en de citroensap in. Hak de teentjes knoflook goed fijn en voeg deze erbij. Giet er nu ongeveer de helft van de zonnebloemolie bij en pak je staafmixer. Zet deze op de bodem van de kom en trek deze al draaiend langzaam omhoog, zodat alle ingrediënten met elkaar vermengen. Je ziet nu een aioli ontstaan. Voeg al draaiend nog net zoveel zonnebloemolie toe als nodig is om een mooie aioli te maken. Kies hierbij zelf hoe dik je de aioli wilt maken. Voeg als laatst de mosterd toe en breng op smaak met wat zwarte peper. Meng dit door de aioli en zet aan de kant.

Ondertussen is de BBQ op temperatuur en mogen de hamburgers op het rooster. Gril de hamburgers 4 minuutjes aan de ene kant en draai ze dan om. Gril de andere kant ongeveer 3 minuutjes. Leg nu ook de plakken chorizo op het rooster en gril een minuutje mee.

Zijn de hamburgers gaar? Haal ze dan van het rooster en leg ze op een bord. Snijd gelijk de broodjes open en rooster de opengesneden kanten even op het rooster. Snijd nu ook de manchego in plakken.

Als je de broodjes hebt geroosterd, is het rtijd om te gaan bouwen. Neem hiervoor de onderste helften van de broodjes en smeer deze goed in met aioli. Leg op ieder broodje vervolgens 4 plakken chorizo, gevolgd door de hamburger.

Op de hamburger gaat de kaas, dus verdeel de plakken over de 4 burgers. Schep er vervolgen een goede lepel van je tomaat rode ui salsa overheen en maak de Spaanse Hamburgers af met de bovenste helften van de broodjes. Eet smakelijk!

Hamburgerdag

Doe jij vanaf nu mee met mijn 'Hamburgerdag'? Deel dan je foto's met me op social media. Gebruik #bbqjunkie, #burgerfriday of #hamburgerdag en ik weet ze te vinden! Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *