Ribeye Rollade met Peterselie Pesto

Het is bijna kerst en ik ben van mening dat een kerst diner prima van de BBQ kan komen. Maar dan is het natuurlijk wel aan mij om dat te bewijzen met kerst waardige BBQ recepten. Hierbij de eerste: Ribeye Rollades met een pesto van peterselie en walnoten. Een mooie rollade van de BBQ, die je gesneden serveert. Iedereen 2 plakjes van deze heerlijke rollade met een twist.
Op zoek naar Kerst BBQ Recepten? Deze ribeye rollades met rauwe ham en pesto gaan het gegarandeerd goed doen!
Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 45 minuten

Ingrediënten

- 1 kg Ribeye Roast
- 6 plakken Parmaham
- 25 gram Bladpeterselie
- 25 gram Walnoten
- 25 gram Pijnboompitten
- 40 Gerapte Parmezaanse Kaas
- 2 teentjes Knoflook
- 50 ml Olijfolie
- Peper & Zout

Overige benoigdheden

- Deegroller
- Bindtouw
- Kernthermometer
- Staafmixer met Hakmolen
- Aluminiumfolie

Bereiding

Neem de ribeye roast en haal deze uit de verpakking. Leg deze op je snijplank en snijd hem overdwars door midden, zodat je 2 gelijke plakken overhoudt. Snijd beide plakken nu nogmaals overdwars in, maar niet geheel door. Stop 2 centimeter er voor, zodat je de plak vlees open kunt vouwen. Doe dit met beide en rol dan met de deegroller over het niet doorgesneden, en dus dikkere, gedeelte, zodat dit iets platter wordt.

Neem nu de staafmixer met hakmolen en doe de peterselie, walnoten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook er in, gevolgd door de olijfolie. Draai dit tot een gladde pesto.

Bestrooi nu beide lappen ribeye met zwarte peper en grof zeezout en smeer deze vervolgens in met de pesto. Leg hier vervolgens de plakken Parmaham over en rol de ribeye op tot een rollade. Knoop deze stevig dicht met het bindtouw en leg in de koelkast om even te rusten.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij in eerste instantie voor indirect garen op een temperatuur 180 graden.

Haal een half uurtje van te voren het vlees weer uit de koeling en laat het een beetje op kamer temperatuur komen.

Is de BBQ 180 graden, dan mogen de rollades op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat rustig garen. Het vlees moet uiteindelijk een kerntemperatuur bereiken van ongeveer 57 graden, voor een mooi medium rare resultaat. Wil je het minder rood, ga dan voor iets hoger, maar ga alsjeblieft niet veel verder dan 63 graden.

Bij een kerntemperatuur van 53 á 54 graden mogen de rollades even van de BBQ. Zet nu al schuiven goed open, zodat de BBQ goed heet wordt en maak hem klaar om de rollades direct af te grillen. Gril de rollades nu in 3 minuutjes af, waarbij je ze regelmatig draait, zodat alle kanten goed zijn dichtgeschroeid.

Haal de rollades vervolgens weer van de BBQ en dek ze af met wat aluminiumfolie. Laat 10 minuutjes rusten, snijd vervolgens het bindtouw los en snijd de rollades in plakken. Deze rollades doen het goed met aardappeltjes uit de oven en geroosterde kerstomaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *