Dit keer een recept voor diegenen die nooit vol zitten. Vaak staat BBQ’en gelijk aan erg veel eten. Verschillende soorten vlees, salade, stokbrood. Menig BBQ’er zit daarna wel goed vol. Heb jij altijd nog wel ruimte voor een dessert? Dan is deze Reuze M&M’s Skillet Cookie het dessert voor jou! Gebakken in een gietijzeren pan op de BBQ, zo machtig als wat, maar overheerlijk. Hierna zit je gegarandeerd vol en kun je wel wachten met eten tot het ontbijt de volgende morgen!
Dessert
8 personen
45 minuten
Ingrediënten
- 310 gram Bloem
- 230 gram Ongezouten Boter
- 200 gram Bruine Basterdsuiker
- 100 gram Suiker
- 2 Eieren
- 2 theelepels Vanille Extract
- 1 theelepel Baking Soda
- 200 gram M&M’s
- Vanille IJs (optioneel)
Overige Benodigdheden
- BBQ met Deksel
- Gietijzeren Skillet (ø 27 cm)
- Mixer
- Rubberen Spatel
Bereiding
Haal de boter uit de koeling, snijd deze in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 graden.
Doe in een mengkom de bloem, baking soda en M&M’s.
Doe in een andere kom de blokjes boter en mix deze tot een gladde substantie. Voeg vervolgens de eieren en vanille extract toe en meng kort door de boter. Voeg hierna de suiker en basterdsuiker toe en meng goed door elkaar.
Voeg met een rubberen spatel het mengsel van boter, ei, vanille extract en suiker toe aan de andere mengkom met bloem, baking soda en M&M’s en roer dit goed door elkaar.
Neem nu de skillet en lepel hier je M&M’s koekjesdeeg in. Verdeel het deeg met de spatel gelijkmatig over de hele skillet.
Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak je reuze M&M’s cookie nu 30 minuten op de BBQ.
Na 30 minuten is het koekjesdeeg gaar en kun je de skillet van de BBQ halen. Let op, want deze is inmiddels gloeiend heet!
Zet de skillet op tafel en serveer de Reuze M&M’s Skillet Cookie warm. Schep met een lepel porties uit de skillet en serveer deze eventueel met een bol vanille ijs. Eet smakelijk!
Zou je het deeg al een paar uur eerder kunnen maken en bewaren in de koelkast?
Hi Remco,
Ik zie je bericht nu pas, maar dat moet zeker kunnen! Wellicht 20 minuutjes voor het bakken al even uit de koeling halen 🙂
Voor je de skillet vult, moet deze dan nog eerst ingevet worden met bakspray of een velletje bakpapier?
Groeten Sander
Als je de skillet goed onderhoudt is invetten niet echt nodig en omdat je de skillet cookie niet in zijn geheel uit de skillet gaat halen, maar en porties uit schept met een lepel, is bakpapier ook niet per se nodig.
Wij hebben deze gemaakt in een aluminium wegwerpschaal, bij gebrek aan een gietijzeren skillet. Hij bleef erg vloeibaar, is dat de bedoeling? Of wordt de consistentie anders door de alu schaal?
De schaal zou niet zoveel moeten uitmaken. Het resultaat moet wel nog een beetje zacht zijn, maar zeker niet vloeibaar. Wel op een BBQ met deksel bereid?
Hoi, ja op een Bastard met dichte deksel, 180 graden al was ie op het begin tegen de 200. Zou dat het zijn? Na 40 minuten eraf gehaald omdat ik bang was dat er delen zouden verbranden. Dag erna was ie trouwens goed te snijden en nog steeds erg lekker