Het binnenkrijgen van groenten is voor de gemiddelde BBQ’er nog wel eens lastig. Het draait meestal vooral om vlees dat op de BBQ gaat. Om van je avondje BBQ’en een volledige maaltijd te maken mogen groenten echter niet ontbreken en het maken van heerlijke bijgerechten kan ook gewoon op de BBQ. Ik maakte deze met mascarpone en ricotta gevulde puntpaprika’s en die vielen goed in de smaak!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 218kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 4 Rode Puntpaprika’s
- 125 gram Ricotta
- 75 gram Mascarpone
- 30 gram Pijnboompitten
- 1 eetlepel Citroensap
- 1 eetlepel Gedroogde Oregano
- 2 eetlepels Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
- Was de puntpaprika’s en droog ze af. Snijd ze over de lengte aan één kant in. Dus niet halveren! Haal via deze opening de zaadlijsten uit de puntpaprika’s.
- Meng in een kom de ricotta, mascarpone, oregano, citroensap, olijfolie en flink wat zwarte peper met elkaar.
- Vul iedere puntpaprika met het ricotta/mascarpone mengsel. Zet ondertussen een kleine koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitjes.
- Is de BBQ op temperatuur? Leg de puntpaprika’s dan op het rooster. Strooi de pijnboompitten en een klein beetje zeezout over de puntpaprika’s en sluit de BBQ met de deksel.
- Laat de puntpaprika’s en de vulling in 15 tot 20 minuutjes zacht en warm worden en haal de paprika’s daarna van de BBQ. Serveer ze direct. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 218kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 7g | Fat: 18g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 525mg | Potassium: 289mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 848IU | Vitamin C: 96mg | Calcium: 108mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Deze heb ik uitgeprobeerd op een Ofyr vuurschaal. Een prima afwisseling van het anders vele vlees en vis wat ik bak 😉
Zo’n Ofyr vuurschaal is ook gaaf! En inderdaad, wat groentes zijn af en toe wel lekker als afwisseling en maken een BBQ maaltijd voor mij wel compleet 🙂