Pittige Gehakt Pizza

Soms ben je genoodzaakt om iets te maken met wat je nog in huis hebt en moet je even improviseren. Ingrediënten voor een pizzabodem heb ik eigenlijk altijd wel in huis en dan is een lekkere pizza snel samengesteld. Deze keer is het een pittige pizza voor echte vleeseters geworden. Met het gehakt, de saucijzen en rode pepers in dit pizzarecept zet je een pittige maaltijd op tafel. Proberen dus!
Zin in een pizza met pit? Deze Pittige Gehakt Pizza is wat je zoekt!
Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten

Ingrediënten

Voor het deeg:
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 snuf Zout
- 1 ei
- 100 ml Water
- Extra bloem

Voor de topping:
- 200 gram rundergehakt
- 2 runder saucijzen
- 1 kleine Ui
- 2 rode pepers
- Paprika poeder
- 1 teentje Knoflook
- Peper & Zout
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 zakje geraspte kaas
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel BBQ saus
- 1 eetlepel water
- Italiaanse kruiden

Overige benodigdheden

- BBQ met deksel
- Pizzasteen
- Eventueel een Pizzaschep

Bereiding

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het ei, bakpoeder, zout, en het water. Roer het geheel eerst goed door met een lepel. Bebloem vervolgens je werkblad en stort je deeg hierop uit. Kneed het deeg nu nog 10 minuten lang goed door met de hand, tot er een elastische deegbal ontstaat. Is het deeg nog te plakkerig? Voeg dan wat extra bloem toe. Leg de deegbal weer in de kom en laat een klein half uurtje rusten.

Steek nu de BBQ vast aan en ga voor een temperatuur tussen de 250 en 300 graden. Leg de pizzasteen vast op het rooster, zodat deze alvast goed heet wordt.

Snipper de ui, doe wat olijfolie in een koekenpan en zet op laag vuur. Voeg de ui toe en knijp vervolgens het teentje knoflook uit in de pan. Snijd vervolgens de rode pepers fijn en voeg toe. Je kunt er hierbij voor kiezen om de zaadlijsten mee te snijden of weg te gooien. Voor wat extra pit laat je de zaadlijsten zitten.

Zet het vuur nu wat hoger en voeg het paprika poeder en het gehakt toe. Roer goed door en voeg ook de tomatenpuree toe.

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en voeg toe. Zet het vuur vervolgens uit en voeg de eetlepels ketchup, BBQ saus en water toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Snijd vervolgens de rode ui in ringen, de paprika in dunne repen en de runder saucijzen in grove stukken. Haal je gehaktmengsel uit de koekenpan en veeg de pan even schoon met wat keukenpapier. Zet de pan terug op hoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de stukjes saucijs om en om een paar minuutjes totdat de buitenkant goudbruin is. Het vlees hoeft niet helemaal gaar te zijn, want de pizza gaat nog op de BBQ.

Bebloem nu je werkblad weer en rol de helft van het deeg uit tot een pizzabodem. Beleg de bodem vervolgens met de helft van het gehaktmengsel, gevolgd door de paprika, rode ui en saucijzen. Maak de pizza vervolgens af met flink wat geraspte kaas.

Schuif de pizza op een pizzaschep en vervolgens op je pizzasteen. Sluit de BBQ met de deksel en bak de pizza een minuut of 5. Haal de pizza vervolgens weer van de BBQ en laat een paar minuutjes staan voor je hem aansnijdt. In die tijd kun je de tweede pizza vast klaarmaken en op de pizzasteen schuiven.

Misschien is dit ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *