Grieks Dutch Oven Brood

Ik maak tegenwoordig met regelmaat brood op de BBQ. In combinatie met een Dutch Oven is het namelijk een eitje. Het enige dat je nodig hebt is tijd. Het deeg moet namelijk 3 keer rijzenen dat kost in totaal 4,5 uur. Je hoeft het deeg echter niet te kneden, dus dat is dan wel weer lekker! Deze keer maakte ik een brood met een Griekse twist, door stukjes groene olijf en feta door het deeg te mengen. Klinkt heerlijk toch? Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 5 uur 45 […]

Pastrami Burgers

Deze Burger Friday een recept dat ik afgelopen maand maakte toen we op reis door de Verenigde Staten waren. Daar deden we verschillende National Parks aan en verbleven we vaak op campsites. Onze campingplek had altijd een vuurring met een rooster, dus ik heb ‘de BBQ’ vaak aan gehad om burgers te maken! Toen we in de buurt van Zion National Park waren bevonden we ons in de staat Utah. En in Utah is de Pastrami Burger een specialiteit. Dus die moest ik ook maken natuurlijk! Hieronder mijn versie, die zeker de moeite […]

Pulled Beef Street Taco’s

Het broodje Pulled Pork kennen we inmiddels wel en ook de Pulled Chicken is voor velen al een bekend BBQ gerecht. Allebei niks mis mee en hartstikke lekker zelfs, maar op de BBQ wilde ik wel eens iets anders proberen. Pulled Beef is nog een stuk minder bekend, maar van wat ik er van hoorde moest ik het zeker eens proberen. Het werden deze Pulled Beef Street Taco’s, gevuld met heerlijk langzaam gegaard rundvlees en een verse coleslaw. Street Taco’s zijn, in tegenstelling tot de harde taco’s die de meeste […]

Philly Cheese Steak Pizza

Ik merkte dat ik de laatste tijd wat minder vaak pizza’s van de BBQ heb gemaakt. Zonde, want het is erg lekker! Voor dit recept heb ik daarom de pizzasteen weer uit de schuur gehaald en heb ik een in Philadelphia populaire sandwich, de cheese steak sandwich, omgetoverd tot een heerlijke pizza! Met biefstuk, champignons, groene paprika en cheddar. Klinkt goed toch? Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en 30 minuten Ingrediënten – 230 gram Bloem – 180 ml Lauwwarm Water – 1 zakje Gist (7 gram) […]

Falafel Burgers

Deze Burger Friday gaan we op de vegetarische toer, want ook dat kan heel lekker zijn! Ja, ik houd enorm veel van vlees en leg graag met regelmaat een mooi stuk op de BBQ. Maar hier thuis eten we lang niet iedere dag vlees. Ook vegetarische gerechten staan hier vaak genoeg op tafel. En dat je vegetarisch kunt BBQ’en bewijst dit recept voor falafel burgers wel.  Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 4 Hamburgerbroodjes – 500 gram Gekookte Kikkererwten – 2 teentjes Knoflook – 1 Ei – […]

Jalapeño Cheddar Kipgehaktballetjes

Deze keer weer eens een recept voor een makkelijk, maar heerlijk spiesje. Deze spiesjes met gehaktballetjes van kipgehakt, cheddar en jalapeños zijn makkelijk voor te bereiden en snel klaar. En toch zet je met dit BBQ recept een spiesje op tafel waarmee je je gasten verrast! Aanrader dus! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 300 gram Kipgehakt – 50 gram Geraspte Cheddar – 1 Verse Jalapeño – 2 eetlepels Paprika Poeder – 1 theelepel Chilipoeder – 1 theelepel Knoflookpoeder – 1 theelepel Uienpoeder – 1 […]

Classic Bacon & Cheese Burgers

Het is weer tijd voor Burger Friday! Heerlijk het weekend inluiden met een heerlijke burger en een biertje. Deze burger maakte ik als voorbereiding op mijn vakantie naar Amerika, waar ik inmiddels alweer van terug ben. Een classic burger, beetje Amerikaanse stijl. Met lekker veel kaas, uien en bacon. Heerlijk! Scroll dus snel door naar de lijst met ingrediënten, haal alles in huis en steek vanavond de BBQ nog aan! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 2 Hamburger Broodjes – 2 Dry Aged Hamburgers – […]

Kip Lollies

Vandaag een BBQ recept dat toch wel bij de klassiekers hoort die je echt een keer gemaakt moet hebben: Kip Lollies. Gekke naam, maar toch ook wel weer logisch als je de foto bekijkt. In dit recept wordt het vlees los gesneden van het gewricht, waardoor het botje vrijgemaakt kan worden en zo als het stokje van een lollie dient. Een lollie van kip en bacon wel te verstaan. Dus dat wil je proberen! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur en 20 minuten Ingrediënten – 8 Drumsticks […]

Karamel Fudge Brownie

Als de BBQ hier aan gaat probeer ik altijd diverse gerechten te maken. Ik ben meestal van de voor-, hoofd- en bijgerechten en mijn vriendin komt met de ideeën voor de toetjes. Over het algemeen zijn die toetjes voorzien, van chocolade, deeg of een ander ingrediënt dat goed machtig is. Regelmatig gaan mensen hier dan ook de deur uit met het gevoel dat ze misschien net iets te veel hebben gegeten.. Kan gebeuren! Zo’n lekker toetje als deze Karamel Fudge Brownie kun je moeilijk laten staan, toch? Soort gerecht: Dessert; […]

Lamsburgers met Haloumi

Jawel, weer een burger recept, want het is Burger Friday! Vandaag een mooie burger van lamsgehakt, want ook daarmee kun je heerlijke hamburgers bouwen. En, op zich wel leuk, deze keer een kaas op de burger die niet smelt! Haloumi is een stevige kaas, gemaakt van schapen- en geitenmelk, die je kunt grillen. Heerlijk op deze lamsburgers! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 4 Italiaanse Bollen – 4 Lamsburgers – 200 gram Haloumi – 6 eetlepels Griekse Yoghurt – 2 teentjes Knoflook – 2 eetlepels […]

Mexicaanse Maïskolven

Al jaren gaan er hier maïskolven op de BBQ. Er gaat vrijwel geen avondje BBQ voorbij zonder. Meestal gewoon met wat kruidenboter ingesmeerd. Heerlijk! Je kunt echter veel meer met maïs en dat bewijst dit BBQ recept voor Mexicaanse maïskolven wel! Pittig door de chili, fris door de citroen en kazig door de feta. Dit wil je! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 4 Voorgekookte Maïskolven – 25 gram Feta – 1 Klein Bosje Koriander – 1 theelepel Chilipoeder – Rasp & Sap van een […]

Mexicaanse Nacho Burgers

Deze Burger Friday een recept van mij dat ook in het Barbecue Magazine van 2017 staat: Mexicaanse Nacho Burgers. En de naam zegt het eigenlijk al, deze burgers bevatten al het goede van Mexicaans eten. Gaucamole, nacho’s, jalapeños, cheddar en gehakt. Beter wordt het toch niet? Althans, een lekker Mexicaans biertje er bij zou ook wel lekker zijn! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 4 Hamburgerbroodjes – 600 gram Rundergehakt – 3 eetlepels Paneermeel – 1 eetlepel Ketchup – 1 eetlepel Paprikapoeder – 2 theelepels […]