Valentijns Burgers

Je geliefde op Valentijnsdag verrassen met een romantisch diner voor twee van de BBQ? Het kan! Met deze hartvormige Valentijns Hamburgers scoor je zeker punten. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook heerlijk! Als je echt uit wil pakken doe je er ook nog een mooie bos bloemen bij, maar met deze […]

Spiesjes Gehaktbal

Ik ben fan van spiesjes van de BBQ. Tenminste, als je ze zelf maakt. Saté en shaslicks van de supermarkt maak je me niet gelukkig van. Ik vind spiesjes vooral makkelijk wanneer er veel mensen komen eten, want als je je gerechten een beetje op smaak brengt hebben mensen geen saus nodig en dus ook […]

Rode Uien Tarte Tatin

Weer een keer een mooi bijgerecht van de BBQ. Of een voorgerecht. Dat kan ook. Een tarte tatin met rode ui. Je hebt er wel een gietijzeren pan voor op de BBQ voor nodig, maar daar kun je zo veel mee. Aardappeltjes bakken, desserts maken en dus ook een tarte tatin op de BBQ bereiden. […]

Vietnamese Kippenbouten

Een lekker kippetje van de BBQ is altijd goed! Of het nou heerlijke kippendijen spiesen zijn, een Beer Can Chicken of een lekkere kipburger. Deze keer ging ik voor kippenbouten, die ik een Vietnamese marinade meegaf. Dit, in combinatie met de smaak en het mooie kleurtje dat het rookhout geeft, zorgde voor een heerlijk sappig […]

Gevulde Champignons

Ik maakte ze een tijd terug al tijdens een winter BBQ, maar zag dat ik het recept nog niet had verwerkt. Deze gevulde champignons vallen zelfs bij mij in de smaak (en ik ben dus totaal geen fan van champignons). Wellicht is het gerucht dat bacon alles beter maakt dan toch waar. Deze champignons zijn […]

Gevulde Tomaten

Zoals al vaker gezegd kan een BBQ niet zonder bijgerechten. En ja, daarvoor kan je in de supermarkt een stokbrood, een bak aardappelsalade en ander standaard spul kopen, maar je kunt ook zelf iets maken met verse ingrediënten. En we kunnen zelfs een stapje verder gaan, want naast een mooi stukje vlees kun je je […]

Spicy Dutch BBQ Crew Ribs

Spareribs bereiden is voor mij het ultieme BBQ’en. De avond van te voren al aan de slag met het marineren en dan op zondag lekker vroeg de BBQ aan steken, de temperatuur onder controle krijgen en de ribs langzaam laten garen tot een perfect eindresultaat. Spelen met rook, smaak en textuur. Om vervolgens met zijn […]

Courgette Halloumi Rolletjes

Laatst maakte ik deze courgette geitenkaas rolletjes en die bevielen goed. Gelijk dacht ik ‘Dit kan ook met andere kazen’. Dus deze keer werden het dezelfde rolletjes, maar dan met halloumi. Halloumi is een kaas, gemaakt van een mengsel van schapenkaas en geitenkaas. Halloumi smelt niet, heeft een heerlijke smaak en past goed bij de […]

Big Fat Burgers

Ken je dat? Dat je broertje komt eten en je je natuurlijk uit moet sloven? Nou, dat had ik dus laatst. Omdat de BBQ hier vaak aan staat, worden de verwachtingen ook steeds hoger. Het kan zijn dat ik dat zelf verzin, maar ik moet mezelf toch steeds weer proberen te overtreffen. Dus het werden […]

Armadillo Eggs

Een paar weken terug zat ik op het YouTube kanaal van Pitmaster X te kijken en één van de recepten waarvan het water me in de mond liep was dat van Armadillo Eggs. Een BBQ klassieker waar ik al wel eens van gehoord had, maar nog nooit had gezien. Maar toen ik ze zag, was […]

Gevulde Appels van de BBQ

Richting de kerst is iedereen altijd heel druk met het samenstellen van het kerst menu. Nu ben ik van mening dat jouw kerst diner prima van de BBQ kan komen. Dat is waarom ik deze week BBQ gerechten deel die prima in een kerstmenu passen. Vandaag het slotstuk; toetjes. Fruit kan prima op de BBQ […]

Ribeye Rollade met Peterselie Pesto

Het is bijna kerst en ik ben van mening dat een kerst diner prima van de BBQ kan komen. Maar dan is het natuurlijk wel aan mij om dat te bewijzen met kerst waardige BBQ recepten. Hierbij de eerste: Ribeye Rollades met een pesto van peterselie en walnoten. Een mooie rollade van de BBQ, die […]