Sweet Potatoe Skins

Als het gaat om bijgerecht tijdens de BBQ vervallen mensen snel in oude gewoontes. Ze nemen stokbrood, kruidenboter, aardappelsalade en andere doorsnee BBQ bijproducten. Dat vind ik jammer. Want naast een stukje vlees kun je je bijgerechten ook prima op de BBQ bereiden. Zo maak je van het BBQ’en een volwaardige maaltijd. Ik maakte deze […]

Bifteki Burgers

Ook deze vrijdag weer hamburger om het weekend in te luiden! Burger Friday gaat nog wel even duren, want ik heb nog genoeg ideeën. Deze keer een burger gebaseerd op een Grieks gerecht: De Bifteki Burger. Bifteki is gehakt, dat is gevuld met feta. Deze burger is dat dus ook. En wat is er nu […]

Kaasdip met Spinazie & Artisjokken

Stookbrood met kruidenboter als bijgerecht tijdens de BBQ kennen we inmiddels wel. Het is tijd voor iets anders. Ik serveer graag alvast een hapje vooraf, alvorens ik een mooi stuk vlees serveer. Dat kan dan wel brood zijn, maar wel op een andere manier. Zo maakte ik deze kaasdip met spinazie en artisjokken. Heerlijk om […]

Atomic Buffalo Turds

Een echte klassieke BBQ snack is de Atomic Buffalo Turd of ABT. Een pittige buffel keutel. Vreemde naam, heerlijk hapje! Ik maak ze met regelmaat, omdat ze makkelijk voor te bereiden zijn, een lekkere pittige smaak hebben en ideaal zijn als hapje vooraf! In het kort zijn ABT’s met kruidenkaas nen cheddar gevulde jalapeños, omwikkeld […]

Mediterraans Dutch Oven Brood

Laats maakte ik al een brood in een Dutch Oven en dat was echt top! Dat wilde ik dus nog een keer doen, maar dan een variatie. Ik ging voor een brood met een mediterraans tintje, door zongedroogde tomaatjes en olijven toe te voegen. En dat beviel wel! Dit brood is zo lekker. Het heeft […]

Spaanse Hamburgers

Het is weer Burger Friday en dus weer tijd voor een hamburger recept! Vandaag gaan we op de Spaanse toer, met onder andere aioli en chorizo. Schrijf de boodschappen dus maar vast op, want volgende week ga je voor deze Spaanse Hamburgers van de BBQ! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 40 minuten Ingrediënten […]

Varkenshaas in Bacon

Als ik gasten heb en de BBQ gaat aan, dan vind ik het altijd het leukst om een groot stuk vlees te bereiden, dat ik dan aan tafel aansnijd. Soms heb je alleen niet zoveel tijd om low and slow te gaan of wil je redelijk snel iets op tafel zetten. Met dit recept voor […]

Ratatouille van de BBQ

Ratatouille. We kennen het gerecht hoogstwaarschijnlijk wel van de gelijknamige animatiefilm met daarin een rat als sterrenkok. Een prachtig gerecht, dat ik laatst ook gewoon op de BBQ heb weten te maken. Indirect, in een gietijzeren pan. Het snijdwerk kost even wat tijd en ook het opmaken van de pan vergt wat discipline, maar als […]

Thaise Kip Burgers

Ja, daar zijn we weer met een hamburger! Mijn burger verslaving is weer boven komen drijven en deze keer gaan we op de Thaise toer. Ik maakte deze Thaise Kip Burgers en die zijn zeker een aanrader! Lekker kipgehakt en een frisse salade er op. Wat pinda’s en zelfs pindakaas en je bent er. Heerlijk […]

Rosbief van de BBQ

Op mijn kamado van The Bastard wil ik natuurlijk met regelmaat low&slow BBQ’en. Vaak maak ik typische low and slow BBQ recepten, zoals spareribs en pulled pork. Soms probeer ik echter iets totaal anders en ga ik voor de minder bekende weg. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze lekker kruidige rosbief. Langzaam gegaard en heerlijk van […]

Asperges in Rauwe Ham

Een bijgerecht dat niet veel tijd kost, kan toch enorm veel smaak bevatten. Ik maakte rolletjes van groene aspergetips, met rauwe ham. Beetje grof zeezout, vastzetten met een prikkertje en je bent er. Dan kun je de rest van de tijd steken in een mooi stuk vlees of een ander recept wat meer tijd kost! […]

Kip Caprese Burgers

Nu de lente er weer is en het ’s avonds al weer langer licht blijft, gaat de BBQ ook op vrijdag vaak aan. Ik houd het dan wel redelijk eenvoudig door voor hamburgers te gaan. Vanaf nu dus iedere vrijdag ‘Hamburgerdag’. Doe je mee? Er staan al heel wat burger recepten online en vanaf nu […]