Fajita Burgers

Vandaag gaan we op de Mexicaanse toer op Burger Friday! Ik ben enorm fan van Mexicaans eten en van fajitas in het bijzonder. Die wil ik binnenkort ook eens op de BBQ maken, maar voor nu had ik een hamburger recept nodig! Het werden dus Fajita Burgers, met kipgehakt, crème fraîche, gaucamole en natuurlijk gebakken paprika’s en uien. Het resultaat? Een heerlijke kipburger met een Mexicaans tintje! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 40 minuten Ingrediënten – 4 Hamburger Broodjes – 300 gram Kipgehakt – 1 Ui – 0,5 […]

Geroosterde Paprika & Feta Dip

Vandaag weer een simpel, maar leuk voor- of bijgerecht. Deze dip, van geroosterde paprika’s en feta kun je eenvoudig klaarmaken op de BBQ en is een lekker voorafje. Dip de pita chips, die je zelf maakt van pitabroodjes in lekkere dip en je gasten hebben alvast wat te eten. Dat is toch een stuk beter dan dat standaard stokbroodje met kruidenboter?  Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 2 Rode Puntpaprika’s – 1 Ui – 2 teentje Knoflook – 100 gram Feta – 2 eetlepels Olijfolie […]

Entrecôte van de Rookplank

Als het gaat om cederhouten rookplankjes, dan zie je bijna altijd recepten voorbij komen met zalm. Op zich begrijpelijk, want zo’n plankje is ideaal om een delicaat gerecht als zalm op te bereiden en serveren. Je kunt echter veel meer bereiden op zo’n rookplank van cederhout. Deze keer ging ik voor een mooi stuk entrecôte, die ik volgens de reverse sear methode heb bereid. Dat betekent dat ik de steak eerst op het rookplankje tot een kerntemperatuur van 40 graden heb gegaard, om hem vervolgens direct boven de kolen af […]

Dutch Oven Kip

Onlangs ontving ik van Cook&Co een mooie Dutch Oven van Petromax en daar ben ik erg blij mee. Een Dutch Oven is namelijk zo divers in gebruik. Ik heb er al brood in gebakken, heb de deksel gebruikt om pannenkoeken in te bakken en dit keer ben ik voor een hele kip uit de Dutch Oven gegaan. Inclusief, aardappeltjes en groenten. Zo heb je in één keer een hele maaltijd gereed. En zeg nou zelf: als je de foto hieronder ziet, wil je dit toch ook een keer maken?  Soort […]

Kalfsburgers met Gegrilde Groenten

Het is weer vrijdag en dus eten we weer hamburgers vandaag, want we hebben het niet voor niks tot Burger Friday omgedoopt. Je moet het weekend tenslotte goed starten. Deze keer met kalfsvlees en gegrilde groenten. Een heerlijke combinatie, die wat lichter is dan de hamburgers met cheddar, bacon en BBQ sauzen. Ook op deze burger gaat een saus en kaas, maar ik heb gekozen voor een pesto mayonaise en mozzarella, die ik niet mee laat smelten. Het resultaat? Een hamburger waarbij je ook nog wat van je dagelijks benodigde […]

Kaasdip met Bacon & Maïs

Het stokbroodje kruidenboter bij de BBQ, of als voorafje terwijl jij je vlees staat te grillen, kan echt niet meer. Daar moeten we iets leukers mee doen. Ja, ik vind het ook wel leuk om alvast wat te serveren als mijn hoofdgerecht nog in de maak is. Ik ga dan meestal voor een voorgerecht dat ik op de BBQ maak. Deze kaasdip bijvoorbeeld. Ideaal om alvast te serveren met een beetje tortillachips of een broodje. Makkelijk, snel en super lekker!  Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten […]

S’mores Chocolate Chip Skillet

Af en toe maak ik ook desserts op de BBQ. Over het algemeen komen de ideeën daarvoor bij mijn vriendin vandaan. Vandaar ook de reden dat de toetjes meestal over de top zijn en veel chocolade bevatten. Deze keer werd het een skillet met een deeg voor chocolate chip cookies, met kleine stukjes marshmallows als extra. Ben je van plan dit dessert te maken? Pak dan niet al te groots uit met je hoofdgerecht! Soort gerecht: Dessert; Aantal personen: 8; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 150 gram Ongezouten Boter – […]

Bagel Burgers

Vandaag voor Burger Friday weer een burger recept dat ik maakte in Amerika, op de camping! Tijdens een rondreis met de auto hebben we een aantal keren gekampeerd en als ik dan zo’n vuurring zie bij onze campingplaats, dan moet er op vuur gekookt worden. In Bryca Canyon werden het deze bagel burgers! Bagels kom je in Amerika overal tegen. Ze zijn sowieso al lekker, maar als je er een hamburger van maakt is het helemaal top natuurlijk!  Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 2 […]

Oosterse Beenham

De beenham. Een mooi BBQ recept om het Low & Slow BBQ’en te oefenen. De temperatuur hoeft nog niet heel laag en het bereiden van een beenham duurt ook niet de hele dag, maar het is een mooie oefening om later op de Pulled Pork, Pulled Beef of Spareribs over te stappen. Dit beenham recept voor op de BBQ is er één met een Oosters tintje. De honing mosterd variant is ook erg lekker, maar ik ging een keer voor een andere insteek. Die is erg goed bevallen trouwens, dus […]

Tsjechische Trdelník

Vorig jaar was ik een lang weekend in Praag en er was één lekkernij die we letterlijk overal tegenkwamen: Trdelník. Een Tsjechische deegsnack, die gegrild wordt boven hete kolen. In Praag hadden ze hele, automatisch draaiende, rollen met deeg en was het bijna lopende band werk. De Trdelník zelf was, hoe toeristisch ook, echter super lekker en ik kreeg dan ook de opdracht dit thuis ook te proberen. Ik heb gebruik gemaakt van een oude deegroller om het deeg te kunnen garen en dat ging best aardig. Soort gerecht: Dessert; […]

Dubbele Cheeseburgers

Het is weer Burger Friday en vandaag gaan we extreem! Niet zo extreem als je tegenwoordig vaak ziet langskomen, maar semi eetbaar extreem. Ja, ook bij mij krijg je vieze handen bij het eten van deze burger, maar hij is wel in zijn geheel weg te krijgen. Dus wil je een keer een over de top burger maken op de BBQ? Dan is dit recept voor dubbele cheeseburgers precies wat je zoekt! Ik denk dat de foto genoeg zegt. Dit wil je!  Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 40 minuten Ingrediënten […]

Kip Ananas Nacho’s

Als ik mensen uitnodig om te komen BBQ’en sloof ik me natuurlijk graag uit. Maar dat betekent wel dat een stuk vlees soms wat langer nodig heeft om gaar te worden. Ik vind het dan vaak leuk om alvast wat te serveren. Zelf brood bakken is dan leuk, maar kost veel tijd. Heb ik die tijd niet, dan ga ik vaak voor nacho’s van de BBQ. In een gietijzeren koekenpan of skillet is het een eitje en iedereen zit gegarandeerd alvast te smullen! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4; Tijd: […]