Coleslaw

Coleslaw. Een simpel receptje, maar een salade die goed bij de BBQ past. Coleslaw gaat sowieso hand in hand met pulled pork, ik heb het laatst ook gemaakt bij pulled beef en het is eigenlijk een salade die altijd lekker is bij de BBQ! Daarnaast is het een salade die super makkelijk vers te bereiden […]

Gözleme van de BBQ

Voor dit recept heb ik een uitstapje gemaakt naar de Turkse keuken. Sowieso zijn Köfte en kebabs al erg lekker van de BBQ, maar als het om het eten in Turkije gaat ben ik fan van de Gözleme. Een gevulde deegsnack die er, volgens mij, veel gegeten wordt op straat. Ik ben in dit recept […]

Iberico Burgers met Camembert

Uiteraard doen we ook deze vrijdag weer aan Burger Friday! Deze keer een speciale. Want waar ik over het algemeen rundvlees of kip gebruik voor mijn burgers ga ik vandaag voor een hamburger van het Iberico varken. En om het nog specialer te maken, maken we deze burger af met camembert en gegrilde appel. Klinkt […]

Grilled Chicken Pizza

Weer een pizza recept deze keer. De pizzasteen er weer bij gepakt en voor een mooi recept gegaan met ingrediënten die ik in huis had. Het werd deze pizza met gegrilde kip, rode ui en broccoli. Simpel, maar doeltreffend. Erg lekker! En pizza bakken op de BBQ is zoveel lekkerder. Alles dat je nodig hebt […]

Aubergine Capreses

Wist jij dat slechts 1 op de 10 Nederlanders wel eens aubergine eet? Ik dus niet en het verbaasde mij enorm dat slechts zo weinig mensen zo’n mooie groente weten te waarderen. De aubergine is niet alleen heel gezond, de groente is in Nederland enorm goed verkrijgbaar en snel te bereiden in allerlei gerechten. Ik […]

Pizza Breekbrood

Vandaag een wel heel simpel brood van de BBQ. Dit pizza breekbrood is namelijk gemaakt met een kant-en-klare rol pizzadeeg met bijbehorende tomatensaus. Zo voorbereid dus. Vervolgens even 20 minuutjes op de BBQ en je schotelt je eters iets speciaals voor. En als je echt indruk wil maken, zeg je gewoon dat je het deeg […]

Fajita Burgers

Vandaag gaan we op de Mexicaanse toer op Burger Friday! Ik ben enorm fan van Mexicaans eten en van fajitas in het bijzonder. Die wil ik binnenkort ook eens op de BBQ maken, maar voor nu had ik een hamburger recept nodig! Het werden dus Fajita Burgers, met kipgehakt, crème fraîche, gaucamole en natuurlijk gebakken […]

Geroosterde Paprika & Feta Dip

Vandaag weer een simpel, maar leuk voor- of bijgerecht. Deze dip, van geroosterde paprika’s en feta kun je eenvoudig klaarmaken op de BBQ en is een lekker voorafje. Dip de pita chips, die je zelf maakt van pitabroodjes in lekkere dip en je gasten hebben alvast wat te eten. Dat is toch een stuk beter […]

Entrecôte van de Rookplank

Als het gaat om cederhouten rookplankjes, dan zie je bijna altijd recepten voorbij komen met zalm. Op zich begrijpelijk, want zo’n plankje is ideaal om een delicaat gerecht als zalm op te bereiden en serveren. Je kunt echter veel meer bereiden op zo’n rookplank van cederhout. Deze keer ging ik voor een mooi stuk entrecôte, […]

Dutch Oven Kip

Onlangs ontving ik van Cook&Co een mooie Dutch Oven van Petromax en daar ben ik erg blij mee. Een Dutch Oven is namelijk zo divers in gebruik. Ik heb er al brood in gebakken, heb de deksel gebruikt om pannenkoeken in te bakken en dit keer ben ik voor een hele kip uit de Dutch […]

Kalfsburgers met Gegrilde Groenten

Het is weer vrijdag en dus eten we weer hamburgers vandaag, want we hebben het niet voor niks tot Burger Friday omgedoopt. Je moet het weekend tenslotte goed starten. Deze keer met kalfsvlees en gegrilde groenten. Een heerlijke combinatie, die wat lichter is dan de hamburgers met cheddar, bacon en BBQ sauzen. Ook op deze […]

Kaasdip met Bacon & Maïs

Het stokbroodje kruidenboter bij de BBQ, of als voorafje terwijl jij je vlees staat te grillen, kan echt niet meer. Daar moeten we iets leukers mee doen. Ja, ik vind het ook wel leuk om alvast wat te serveren als mijn hoofdgerecht nog in de maak is. Ik ga dan meestal voor een voorgerecht dat […]