Gebakken Camembert met Bramen

Als je familie of vrienden hebt uitgenodigd om te komen BBQ’en ben je over het algemeen nog niet gestart met je hoofdgerecht wanneer iedereen arriveert. Ik vind het daarom altijd wel leuk om een voorgerechtje te serveren. En dan het liefst iets van de BBQ waarmee ik indruk maak. Deze gebakken camembert met bramen en pecannoten is zo’n indrukwekkend voorgerecht, terwijl het eigenlijk een heel simpel gerecht is. Lekker broodje erbij en aan tafel opensnijden, zodat iedereen de gesmolten kaas eruit ziet lopen! Heerlijk toch? Soort gerecht: Voor; Aantal personen: 4; […]

Groente Strudel

Als je mijn recepten vaker leest zul je wel weten dat ik van een avondje BBQ’en altijd een volledige maaltijd probeer te maken. Bijgerechten horen daar dus bij en ook in de dagelijkse behoefte aan groenten probeer ik te voorzien. Met deze groente strudel is dat aardig gelukt moet ik zeggen. Helemaal niet moeilijk om te maken trouwens. Maar ziet er wel heel mooi uit op tafel en smaakt ook nog eens te gek! Het proberen waard dus. Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 50 minuten Ingrediënten – 5 […]

Gevulde Kipfilets in Bacon

Dat een heerlijk, volledig zelfgemaakt BBQ gerecht niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept voor gevulde kipfilets in bacon. Kip en bacon combineren sowieso al lekker met elkaar op de BBQ. Voeg je daar nog een vulling van champignons en ricotta aan toe, dan maak je het helemaal af. Een klein half uurtje op de BBQ garen en je hebt een heerlijk BBQ gerecht! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 2 Kipfilets – 8 plakken Gerookte Ontbijtspek – 12 Champignons – 4 eetlepels Ricotta […]

Geroosterde Pompoen

Naast mooie stukken vlees probeer ik altijd wat groenten te bereiden op de BBQ. Zo maak je er een hele maaltijd van en zit je niet alleen vlees te eten. Groenten roosteren op de BBQ is heel makkelijk en door mee te gaan met de groenten die het seizoen te bieden heeft maak je steeds weer wat anders. Deze keer ging ik voor geroosterde pompoen, met rozemarijn en knoflook. Heerlijk! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur Ingrediënten – 1 Pompoen (1 kg) – 4 takjes Rozemarijn – 2 […]

Hertenbiefstuk met Rode Uien Marmelade

Nu het najaar op volle gang is, is er ook weer volop wild te verkrijgen. Tijd dus om iets moois te doen met hert. Ik ging deze keer voor een heerlijke hertenbiefstuk en serveerde hem met een rode uien marmelade. Echt een aanrader voor dit najaar! Kan prima tijdens een winter barbecue of met Kerst. Klinkt dat niet als muziek in de oren? BBQ’en met Kerst? Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en 15 minuten Ingrediënten – 2 Hertenbiefstukken – 6 grote Rode Uien – 2 eetlepels Olijfolie […]

Gegrilde Knolselderij

Vandaag het meest simpele, maar o zo lekkere bijgerecht van de BBQ dat je maar kunt bedenken. De herfst is weer van start gegaan en dus komen de knollen weer in het assortiment. Eén van mijn favorieten is de knolselderij. En die kun je dus ook heerlijk bereiden op de BBQ! Maak je gelijk een complete maaltijd van je avondje BBQ. Probeer maar eens! Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 1 Knolselderij – 2 eetlepels Olijfolie – Versgemalen Zwarte Peper – Grof Zeezout Overige Benodigdheden – […]

Flammkuchen met Appel & Geitenkaas

Flammkuchen. Misschien ken je ze wel. Het zijn eigenlijk een soort pizza’s waarbij de tomatensaus is vervangen door Crème Fraîche. Het deeg is trouwens ook net iets anders, maar qua uiterlijk is het net een pizza. Flammkuchen zijn een specialiteit uit de Elzas en ze worden van oorsprong belegd met spekjes en uien. Die moet ik ook nog een keer maken. Nu ging ik echter voor een topping van appel, geitenkaas en gekarameliseerde rode uien ringen. Haal je pizzasteen dus maar tevoorschijn, want dit wil je maken! Soort gerecht: Hoofd; […]

Pork Belly Burnt Ends

Een trend van de laatste tijd zijn de Pork Belly Burnt Ends. Een heerlijke rokerige en zoete snack, gemaakt van buikspek. Door het in blojes te snijden en langzaam te roken en te garen worden de blokjes botermals en smelten ze bijna weg op je tong. Dit Pork Belly Burnt Ends recept is dan ook zeker het proberen waard! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4 tot 8; Tijd: 5 uur en 30 minuten Ingrediënten – 1 kilogram Buikspek (zonder zwoerd) – 8 eetlepels BBQ Rub – 4 eetlepels Roomboter – […]

Dutch Baby

Nog op zoek naar een simpel, maar erg lekker nagerecht? Probeer dan eens deze Dutch Baby. Niets Nederlands aan trouwens, want deze superluchtige pannenkoek is een Amerikaanse uitvinding. Maar goed, wel erg lekker dus. Ik liet me inspireren door Uit Pauline’s Keuken en serveerde de Dutch Baby met een compote van blauwe bessen en mascarpone. Soort gerecht: Dessert; Aantal personen: 2; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 2 Eieren (maat M) – 140 milliliter Melk – 75 gram Bloem – 200 gram Blauwe Bessen – 1 eetlepel Suiker – Sap van een […]

Focaccia met Gekarameliseerde Uien

Ik bak wel vaker brood op de BBQ en dat is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook nog eens erg lekker. Je kunt brood bakken in combinatie met bijvoorbeeld een Dutch Oven, maar ook op een pizzasteen kun je lekker brood bakken. Maakte ik eerder al een basic versie van de focaccia, heb ik nu een focaccia recept met gekarameliseerde uien. Helemaal niet moeilijk en super lekker! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4 tot 6; Tijd: 2 uur Ingrediënten – 500 gram Bloem – 300 ml Lauwwarm […]

Groente Rozen

Soms heb je van die gerechten die je langs ziet komen en die je gelijk ook een keer zelf wilt proberen. Deze groente rozen vielen onder die categorie. Hoewel ze er misschien wel te mooi uitzien om op te eten kan ik je garanderen dat je dit toch gaat willen, want ze zijn ook nog eens heerlijk. Dit bladerdeeghapje van de BBQ is dan ook ideaal als voorgerecht of als bijgerecht! Ze zijn overigens makkelijker te maken dan ze er uit zien, dus dit durf je wel aan! Soort gerecht: […]

Pulled Pork Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ blijft leuk. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de toppings om een nieuwe combinatie uit te vinden. Een keer een andere vlees- of vissoort, er zijn talloze kazen waar je uit kunt kiezen en vergeet ook de groenten niet. Deze keer ging ik voor een combinatie met een echte BBQ Classic: Pulled Pork. Het resultaat? Deze Pulled Pork Pizza. Compleet met coleslaw en BBQ saus! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en 30 minuten Ingrediënten – 225 gram Bloem – 160 ml […]