Heerlijke Mexicaane Kipburgers met chorizo en Guacemole

Kipburgers op z’n Mexicaans

Burgers. Iedereen is er gek op en bij de gemiddelde BBQ gaan er flinke aantallen doorheen. Maar er is meer dan simpelweg een hamburgertje bakken. Met de juiste ingrediënten en toppings maak je een heerlijk broodje hamburger. In dit recept voor Mexicaanse kipburgers heb ik gekozen voor een kipburgers met chorizo en Guacemole als smaakmakers. Het is een simpel recept dat zo gemaakt is, maar dat totaal anders zal smaken dan de burgers die je al hebt gegeten. Voeg vervolgens een gegrilde maïskolf en zelfgemaakte friet aan de borden toe en je schotelt je gasten een overheerlijke Mexicaanse maaltijd voor!
Heerlijke Mexicaane Kipburgers met chorizo en Guacemole

Ingrediënten

Burgers:
- 300 gram Kipgehakt
- 50 gram Chorizo
- Een halve Rode Peper
- 1 Lente Ui
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- Peper & Zout
- 2 Zachte Broodjes

Overige benodigdheden

Topping:
- 1 Avocado
- 1 Tomaat
- 1 Sjalotje
- 1 Teentje Knoflook
- Peper & Zout

Bereiding

Maak de BBQ klaar voor direct grillen op een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Snijd de chorizo en de halve rode peper goed fijn. Snijd de lente ui in ringetjes en hak de helft er van fijn.
Meng vervolgens de chorizo, rode peper en de fijngehakte lente ui met het kipgehakt, 1 eetlepel paprika poeder en een snufje peper en zout. Vorm van dit mengsel 2 even grote kipburgers en gril deze in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. Let er bij het vormen van de burgers op dat je ze iets groter maakt dan je broodje is. Tijdens het garen zullen de kipburgers iets krimpen.

Snijd ondertussen de 2 zachte broodjes doormidden en rooster deze gedurende 2-3 minuten op het BBQ rooster mee.

De topping
Voor de topping van de Mexicaanse kipburgers gaan we natuurlijk voor een simpele Guacemole. Snijd hiervoor de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel in een kom en prak deze fijn. Snijd vervolgens de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng deze door de avocado. Snipper het sjalotje en meng ook deze door het mengsel. Pers vervolgens nog een teentje knoflook en voeg ook dit toe aan de Guacemole. Breng op smaak met peper & zout.

Opmaken
Wanneer de kipburgers gaar zijn, de broodje geroosterd en de Guacemole gereed is, is het tijd om de Mexicaanse Kipburgers te gaan opbouwen.

Besmeer beide broodjes met een eetlepel chilisaus en leg hier de burger op. Schep vervolgens een flinke eetlepel Guacemole op de burger en strooi de bewaarde lente ui hier over heen. Sluit het bouwen af met de bovenkant van het broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *