Kip Spinazie Burgers

Niks leukers dan experimenteren met nieuwe recepten en dan iets heerlijks op tafel zetten! Zo maakte ik nog niet zo lang terug heerlijke kipburgers met spinazie, honing, geitenkaas en gekarameliseerde rode uien. Totaal iets anders dan het gemiddelde hamburger recept, maar wat mij betreft een schot in de roos! En, niet geheel onbelangrijk, de andere eters waren het met me eens! De smaken van de burger passen erg goed bij elkaar en maken het een speciale burger.
Een keer iets ander met deze Kip Spinazie Burgers met Geitenkaas en Gekarameliseerde Ui
Soort gerecht: Lunch/Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 40 minuten

Ingrediënten

- 300 gram Kipgehakt
- 100 gram Diepvries Spinazie (ontdooid)
- 50 gram Zachte Geitenkaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 Hamburger Broodjes
- 2 eetlepels Honing
- 1 Rode Ui (in ringen)
- Boter om in te bakken
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Mosterd
- Peper & Zout
- Eventueel Paneermeel

Overige benodigdheden

- BBQ bestendige Pan

Bereiding

Pak een kom en doe daar het kipgehakt in en pers de teentjes knoflook uit in de kom. Doe de ontdooide spinazie in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie vervolgens bij het gehakt. Breng het mengsel op smaak met wat zout en flink wat peper en meng alles goed door elkaar. Voeg als het mengsel nat aanvoelt wat paneermeel toe, totdat je een gehaktmengsel hebt dat stevig genoeg is om burgers van te vormen.

Vorm 2 gelijke burgers, leg ze op een bord en zet ze afgedekt in de koelkast om op te stijven. Steek nu de BBQ aan en houd hierbij een deel vrij om indirect te BBQ'en, dus niet direct boven de kolen.

Neem nu de BBQ bestendige pan en zet deze op het grillrooster. Voeg wat boter aan de pan toe en laat deze smelten. Voeg vervolgens de ringen rode ui toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat de uienringen een minuut of 30 zachtjes garen.

Meng nu de twee eetlepels mayonaise met de eetlepel mosterd en snijd de burgerbroodjes open.

Haal na een kleine 20 minuten de burgers uit de koelkast en leg ze op het grillrooster. Grill de kipburgers in ongeveer 5 minuten aan de ene kant goudbruin. Draai de burgers nu om en smeer een halve eetlepel honing uit over ieder burger. Verdeel vervolgens de geitenkaas over beide burgers en laat ze nog een minuut of 5 doorgaren, totdat ook de andere kant goudbruin is en de burgers gaar zijn. Haal vervolgens de burgers van het grillrooster en haal ook de pan met uienringen van het rooster.

Roer nu 1 eetlepel honing door het uienmengsel en gril de binnenkant van de broodjes in ongeveer 30 seconden krokant op het rooster van de BBQ.

Burgers bouwen:
Smeer een ruime eetlepel van de mosterd mayonaise op ieder broodje en leg hierop de kipburgers. Uiteraard met de geitenkaas naar boven. Schep vervolgens lekker veel van de gekarameliseerde uien over de burger en maak de burgers af met de bovenkant van de broodjes. Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *