kip saucijzen closeup

Kip Saucijzen van de BBQ

Een tijdje terug kwam mijn vriendin een recept voor kip saucijzen tegen op de website van OhMyFoodness. Leek ons superlekker en ik dacht gelijk: dat gaan we op de BBQ proberen. In combinatie met de pizzasteen krijg je een heerlijk resultaat, dat je heerlijk kunt serveren als een hapje wanneer je een groep mensen te eten krijgt!

Lekkere Kip Saucijzen van de BBQ. Weer eens iets anders van de pizzasteen!

Snack

6 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 1 rol Vers Bladerdeeg
– 300 gram Kipgehakt
– 1 theelepel Paprikapoeder
– 1 eetlepel Ketjap Manis
– 1 theelepel Sambal
– 1 teentje Knoflook
– 1 Ui
– 2 eetlepels Paneermeel
– 1 Ei
– 1 eetlepel Sesamzaadjes

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Leg gelijk de pizzasteen op je grilrooster, zodat deze warm kan worden.

Snipper nu de ui fijn en het teentje knoflook fijn en doe deze, samen met het kipgehakt en de andere ingrediënten, behalve het ei en de sesamzaadjes, in een kom en kneed dit goed door. Klop ook alvast het ei los.

Rol de rol bladerdeeg nu uit en verdeel het mengsel van kipgehakt als een lange strook over de lengte van het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg vervolgens stevig op.

Snijd de rol bladerdeeg in 12 gelijk delen en bestrijk de bovenkant van iedere saucijs met losgeklopt ei en bestrooi ze vervolgens met de sesamzaadjes.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de kipsaucijzen dan op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de kipsaucijzenbroodjes nu 10 tot 12 minuten op de BBQ, tot ze mooi goudbruin zijn en het deeg gaar is. Leg ze hierna op een mooie serveerplank en ga de groep rond. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.