kip lollies uitgelicht

Kip Lollies

Vandaag een BBQ recept dat toch wel bij de klassiekers hoort die je echt een keer gemaakt moet hebben: Kip Lollies. Gekke naam, maar toch ook wel weer logisch als je de foto bekijkt. In dit recept wordt het vlees los gesneden van het gewricht, waardoor het botje vrijgemaakt kan worden en zo als het stokje van een lollie dient. Een lollie van kip en bacon wel te verstaan. Dus dat wil je proberen!

 

kip lollies recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 341kcal

Ingrediënten:

  • 8 Drumsticks
  • 8 plakken Gerookt Ontbijtspek
  • 4 eetlepels Dry Rub voor Kip (kies je favoriet)
  • 8 eetlepels BBQ Saus (kies je favoriet)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Haal ondertussen de kip drumsticks uit de verpakking en pak er een goed scherp mes bij. Pak nu een drumstick en leg deze op een snijplank. Snijd nu net onder het gewricht (die knobbel aan het uiteinde) het vlees rondom tot op het bot in. Je kunt het vlees nu verschuiven, zodat er een deel van het bot te zien is, en het stukje huid en vlees dat over het gewricht zit loswippen. Mocht je er niet uitkomen, zoek dan even op 'chicken lollipops' op YouTube. Er zijn verschillende filmpjes die duidelijk laten zien hoe je het best te werk kunt gaan.
  • Herhaal bovenstaande bij alle drumsticks en smeer ze daarna rondom in met de rub. Kies hiervoor je favoriete kip rub of maak er zelf één. Wikkel nu om het vlees van iedere drumstick een plak ontbijtspek.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan een blokje rookhout toe en zet de drumsticks vervolgens rechtop, met ‘het stokje’ naar boven, op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kip lollies ongeveer 3 kwartier garen. De kerntemperatuur zou nu ongeveer 70 graden moeten zijn. Is dat het geval? Smeer ze dan rondom in met BBQ Saus en laat nog een kwartiertje rustig doorgaren. Anders sluit je de BBQ nog even en wacht je tot de kerntemperatuur 70 graden is, om ze daarna met de saus in te smeren en nog een kwartiertje door te garen.
  • Zijn de kip lollies klaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct. Ze kunnen vastgehouden worden aan het botje en door de indirecte bereiding kan het vlees eenvoudig worden afgehapt. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 341kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 30g | Fat: 23g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 10g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 154mg | Sodium: 327mg | Potassium: 394mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 109IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 27mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

6 reacties

    • Als je het voorbereiden bedoelt, dan ja. Als je het bereiden en later opnieuw opwarmen bedoelt: dat kan, maar geeft uiteraard een iets ander resultaat. Daarnaast wil je ze rustig opnieuw opwarmen en kijkend naar de totale bereidingstijd win je daar vrij weinig mee naar mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling