kip ananas nachos uitgelicht

Kip Ananas Nachos

Als ik mensen uitnodig om te komen BBQ’en sloof ik me natuurlijk graag uit. Maar dat betekent wel dat een stuk vlees soms wat langer nodig heeft om gaar te worden. Ik vind het dan vaak leuk om alvast wat te serveren. Zelf brood bakken is dan leuk, maar kost veel tijd. Heb ik die tijd niet, dan ga ik vaak voor nacho’s van de BBQ. In een gietijzeren koekenpan of skillet is het een eitje en iedereen zit gegarandeerd alvast te smullen!

Nacho's van de BBQ zijn ideaal als voorgerecht. Ga voor dit nacho's recept met kip en ananas!

Voor-/Bijgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 1 zak Tortilla Chips
– 200 gram Kipfilet
– 75 gram Geraspte Cheddar
– 50 gram Geraspte Jonge Kaas
– 4 ringen Verse Ananas
– 3 eetlepels Ingelegde Jalapeños
– 2 theelepels Paprikapoeder
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– Peper & Zout

Overige benoigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet of Koekenpan

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte warmte en een temperatuur van 180 graden.

Neem de kipfilet en bestrooi deze met het paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout.

Is de BBQ op temperatuur? Gaar de kipfilet dan in ongeveer 15 minuutjes naar een kerntemperatuur van 73 graden. Haal de kipfilet van de BBQ en laat een klein beetje afkoelen. Snijd de kipfilet vervolgens in blokjes.

Snijd nu ook de ringen ananas in blokjes en pak de gietijzeren pan er bij.

Beleg de bodem van de pan met wat tortilla chips en verdeel daar 1 derde van de kip, ananas, cheddar, jonge kaas en jalapeños over. Leg hierover nog wat tortilla chips en verdeel nogmaals een derde van de kip, ananas, cheddar, jonge kaas en jalapeños over de pan. Leg hier vervolgens de rest van de chips op en top de pan af met de resterende kaas, kip, ananas en jalapeños.

Neem de pan en zet deze op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en laat in 10 minuutjes de nacho’s warm worden en de kaas smelten. Serveer eventueel met crème fraîche en/of guacamole. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *