Karamel Fudge Brownie

Als de BBQ hier aan gaat probeer ik altijd diverse gerechten te maken. Ik ben meestal van de voor-, hoofd- en bijgerechten en mijn vriendin komt met de ideeën voor de toetjes. Over het algemeen zijn die toetjes voorzien, van chocolade, deeg of een ander ingrediënt dat goed machtig is. Regelmatig gaan mensen hier dan ook de deur uit met het gevoel dat ze misschien net iets te veel hebben gegeten.. Kan gebeuren! Zo'n lekker toetje als deze Karamel Fudge Brownie kun je moeilijk laten staan, toch?
Deze Karamel Fudge Brownie is heerlijk als dessert van de BBQ!
Soort gerecht: Dessert; Aantal personen: 8; Tijd: 45 minuten

Ingrediënten

- 200 gram Ongezouten Roomboter
- 200 gram Pure Chocolade
- 100 gram Melk Chocolade
- 4 Eieren
- 200 gram Donkerbruine Basterdsuiker
- 150 gram Zelfrijzend Bakmeel
- 150 gram Lonka Soft Fudge Caramel

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet (ø 12 inch)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitten en een temperatuur van 200 graden.

Zet vervolgens een pannetje op laag vuur en smelt hierin de boter, samen met alle chocolade. Blijf dit gedurende het smelten goed doorroeren en let op dat de chocolade niet verbrandt. Is de chocolade goed gesmolten en vermengd met de boter? Haal de pan dan van het vuur.

Klop nu de eieren en de basterdsuiker samen luchtig. Dit kan met de garde of met een mixer. Schenk vervolgend het boter/chocolade mengsel bij de eieren, terwijl je deze met een garde goed door roert. Roer hierna ook het zelfrijzend bakmeel door de eieren, suiker, chocolade en boter.

Giet nu de helft van je brownie beslag in de gietijzeren skillet en verdeel hierna ongeveer twee derde van de caramel fudge over de pan. Giet vervolgens de rest van het beslag in de pan en steek de overgebleven fudge in het beslag.

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn en is het dus tijd om de brownie te bakken. Ze deze hiervoor op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de brownie fudge nu 30 minuutjes op de BBQ. De brwonie mag in het midden een klein beetje nat zijn, maar let wel op dat deze niet te vloeibaar is. Is dat nog het geval na een half uur? Bak de brownie dan 5 tot 10 minuten langer op de BBQ.

Is de brownie klaar? Til de skillet dan met een ovenhandschoen van de BBQ. Laat de brownie even 10 minuutjes afkoelen en serveer hem daarna aan je eters. Je kunt met een lepel of een taartschep porties uit de pan scheppen en eventueel serveren met een bolletje vanille ijs en wat slagroom. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *