Hoofdgerecht
6 personen
25 minuten
Ingrediënten
- 500 gram Rundergehakt
- 1 Rode Ui
- 1 teentje Knoflook
- 2 cm Verse Gember
- 2 eetlepel Suiker
- 1 theelepel Chilivlokken
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Gemalen Korianderzaad
- 1 theelepel Komijn
- 1 theelepel Mosterdpoeder
- 2 theelepels Kurkuma
- Versgemalen Zwarte Peper
Overige Benodigdheden
- 6 (houten) Spiesjes
Bereiding
Gebruik je houten spiesjes? Leg de spiesjes dan in een schaal met water, zodat deze wat vocht op kunnen nemen. Zo zullen de spiesen minder snel verbranden op de BBQ.
Steek hierna de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. We gaan de spiesen direct boven de hete kolen of briketten grillen.
Doe het gehakt in een mengkom. Snipper de rode ui goed fijn en doe deze ook in een mengkom. Knijp de teen knoflook hier ook in uit. Schil de gember en snijd, hak of rasp deze goed fijn. Voeg dit samen met alle andere ingrediënten toe aan de mengkom en meng goed door elkaar.
Verdeel je gehaktmengsel nu in 6 gelijke delen en pak je spiesjes erbij. Vorm van ieder deel gehakt een staaf en steek er een spies doorheen. Vorm de gehaktspies verder, totdat deze het grootste deel van je spiesen overlapt.
Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de Indiase gehaktspiesen te grillen. Leg ze op het rooster, direct boven de hete kolen en gril ze een minuut of drie. Draai ze om en gril nog 3 minuten. Gril nu beide zijkanten ook een minuut en je spiesen zijn klaar. Serveer ze direct, eventueel met een lekkere saus op basis van yoghurt en verse kruiden. Eet smakelijk!
Smaak is heerlijk, alleen wat droog.
Misschien proberen met HOH gehakt
Ik zou persoonlijk kijken naar gehakt met een wat hoger vetgehalte, aangezien er in India niet zoveel varkensvlees gegeten wordt. Doet iets meer eer aan de herkomst van het gerecht 🙂 Maar half-om-half gehakt kan ook zeker.