huisgemaakte kruidenboter uitgelicht

Huisgemaakte Kruidenboter

Maakte ik al vaker zelf brood, zijn nu de smeersels ook aan bod gekomen. Want als je zelf brood kunt maken, moet een lekkere kruidenboter ook wel lukken! Ik ging voor een lekkere boter met knoflook, groene kruiden en chilivlokken. Beetje peper en zout en je bent er. Nu nog dit mooie brood er bij maken en iedereen zal versteld staan van je BBQ kunsten!
Bij een lekker brood horen lekkere smeersels. En je eigen kruidenboter maken is heel makkelijk!

Bijgerecht

12 personen

15 minuten

Ingrediënten

- 250 gram Ongezouten Roomboter
- 2 teentjes Knoflook
- 2 eetlepels Gehakte Verse Peterselie
- 1 eetlepel Gehakte Verse Bieslook
- 1 eetlepel Gedroogde Chili Vlokken
- Versgemalen Peper & Grof Zeezout

Overige benodigdheden

- Vershoudfolie

Bereiding

Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, zodat je alle ingrediënten er goed doorheen kunt mengen.

Doe de boter in een ruime mengkom en voeg de fijngehakte kruiden, de chili vlokken en peper en zout naar smaak toe. Knijp er vervolgens de teentjes knoflook in uit en meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Neem nu een flink stuk vershoudfolie en leg deze op je werkblad. Lepel je kruidenboter op het folie en vorm tot een rechthoekige reep. Rol nu het vershoudfolie op en vorm tegelijk een ronde staaf van de boter. Draai beide uiteinden van het folie strak dicht en leg een uurtje in de koelkast om weer op te stijven.

Na een uur heb je een stevige rol kruidenboter, waar je je benodigde porties af kunt snijden.

Bak er een lekker brood bij en serveer met je heerlijke eigengemaakte kruidenboter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *