Honing Mosterd Uien

Weer een bijgerecht dat zo weinig tijd kost om voor te bereiden, maar dat zo lekker is! Deze honing mosterd uien zijn heerlijk naast een perfect gegaarde steak, maar je kunt ze ook als topping gebruiken voor een heerlijke burger. Eén ding is in ieder geval zeker; al je eters zullen dit lekker vinden!
Een heerlijk bijgerecht hoeft niet moeilijk te zijn. Neem bijvoorbeeld dit BBQ recept voor honing mosterd uien.
Soort gerecht: Bijgerecht; Aantal personen: 4; Tijd: 20 minuten

Ingrediënten

- 2 uien
- Olijfolie
- 3 eetlepels Mosterd
- 2 eetlepels Honing

Bereiding

Snijd de uien in plakken van ongeveer een centimeter dik. Bestrijk de uien met olijfolie. Meng de mosterd en de honing in een kommetje en zet alvast klaar voor later.

Zorg bij het BBQ’en voor een indirecte zone op je grilrooster. Dit betekent dat een deel van het rooster zich niet direct boven de brandende kolen of briketten bevindt.

Leg de schijven ui op het indirecte deel van je grilrooster en gaar ze 5 minuten. Smeer de bovenzijde ondertussen in met het honing mosterd mengsel. Draai de uien nu om en gaar ze nog eens 5 minuten, terwijl je de andere kant nu insmeer met het honing mosterd mengsel. Keer de uien nog één keer om en gaar ze nog 5 minuten voor je ze van het rooster haalt.

Misschien is dit ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *