Griekse Burgers

Houd je van Tzatziki en Grieks eten? Dan is deze Griekse burger zeker iets voor jou! Tzatziki is één van mijn verslavingen. Burgers trouwens ook. Het was dus slechts een kwestie van tijd tot deze twee verslavingen zouden worden gecombineerd tot een Griekse burger. Je kunt deze burger eventueel nog pimpen met rode ui en feta, maar zo is ie eigenlijk ook al erg lekker! Proberen dus!
Griekse burgers met Tzatziki. Een heerlijke combinatie en zeker het proberen waard!
Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 2 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 1 Turks Brood
- 500 gram Rundergehakt
- 2 Sjalotjes
- 2 teentjes Knoflook
- 1 eetlepel Gedroogde Peterselie
- 1 eetlepel Gedroogde Oregano
- Versgemalen Zwarte Peper
- 1 Ei
- Paneermeel

Voor de Tzatziki
- 500 ml Griekse yoghurt
- Een halve Komkommer
- 4 teentjes Knoflook
- 1 eetlepel Gedroogde Dille
- Sap van een Halve Citroen
- Scheutje olijfolie
- Flink wat gemalen zwarte peper
- Snufje zout

Overige benodigdheden

- Theedoek
- Vergiet
- Rasp

Bereiding

Voor het maken van de Griekse burgers beginnen we met de Tzatziki. Neem hiervoor een kom en knijp er de teentjes knoflook in uit en voeg de Griekse yoghurt, dille, zwarte peper, zout toe. Schil vervolgen de komkommer en snijd deze in de lengte door de midden. Met een lepel kun je nu de zaadlijsten verwijderen, zodat je alleen het harde deel van de komkommer overhoudt.

Rasp de komkommer nu boven een vergiet en druk daarna zo veel mogelijk vocht uit de komkommer. Dit kun je met een lepel doen, of met je handen. Voeg de geraspte komkommer nu toe aan de kom met ingrediënten en meng alles goed door elkaar.

Neem vervolgens een nieuwe kom en zet hier het vergiet op. Leg in het vergiet een schone theedoek en lepel het yoghurtmengsel in de theedoek. Laat dit nu twee uur staan, zodat er vocht uit het mengsel kan lopen en de tzatziki dikker wordt.

Lepel na twee uur het mengsel weer uit de theedoek in een kom. Voeg het citroensap toe en een flinke scheut olijfolie en meng goed door elkaar. Je tzatziki is nu klaar en het is tijd om verder te gaan met de burgers.

De burgers

Neem een kom en doe hier het gehakt in. Snipper de sjalotjes goed fijn, pers de teentjes knoflook uit voeg deze toe aan het gehakt. Voeg ook de peterselie en oregano toe, gevolgd door het ei en flink wat versgemalen zwarte peper. Doe er een handje paneermeel bij en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het mengsel moet een beetje plakken, maar niet te nat zijn. Voeg dus niet te veel paneermeel in één keer toe en voeg alleen wat paneermeel toe als je mengsel te nat is.

Als je gehaktmengsel goed is mag je er 4 gelijke burgers van vormen. Leg deze op een bord en zet even weg in de koelkast.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor genoeg ruimte direct boven de kolen om de burgers te grillen.

Haal de burgers uit de koelkast als de BBQ op temperatuur is. Leg de burgers op het rooster en gril ze 5 minuten aan de ene kant. Keer ze vervolgens en gril ze nog eens 5 minuutjes. Haal de burgers nu van het rooster en leg ze op een bord.

Snijd nu het Turkse brood in vieren en snijd ieder kwart open, maar niet helemaal door, zodat de buitenkant gesloten blijft. Leg op ieder broodje een burger en top deze af met een flinke lepel van de Tzatziki. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *