Gevulde Paprika’s

Zoals ik wel vaker zeg probeer ik altijd een complete maaltijd van de BBQ te bereiden. Bijgerechten en groenten horen daar dan ook zeker bij, naast een mooi stukje vlees. Deze gevulde paprika's zitten vol groenten en zijn ook nog eens makkelijk te bereiden. En naast een mooi bijgerecht zijn deze gevulde paprika's een mooi hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ'er. Want die gaan we toch niet opzadelen met vegetarische hamburgers en andere non-producten?
Deze gevulde paprika's van de BBQ zijn een mooi bijgerecht of hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ'er.
Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 35 minuten

Ingrediënten

- 2 Rode Paprika’s
- 1 Ui
- 1 Winterpeen
- 1 Tomaat
- 1 klein blikje Tomatenpuree
- 1 bol Mozzarella
- 0,5 Courgette
- 1 teentje Knoflook
- 2 eetlepels Gedroogde Peterselie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
- 1 el Olijfolie

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.

Snijd ondertussen de paprika’s over de lengte doormidden en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit.

Snipper de ui en snijd het teentje knoflook goed fijn. Snijd vervolgens de winterpeen en de courgette in kleine blokjes.

Zet een koekenpan op laag vuur en voeg de olijfolie toe. Fruit de ui en knoflook 2 minuutjes aan en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Laat dit 2 minuutjes mee fruiten en voeg vervolgens de winterpeen en courgette toe. Bak deze 5 minuutjes mee.

Snijd nu de tomaat in vieren en ontdoe de partjes van het vruchtvlees. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd ook de mozzarella in kleine blokjes.

Neem de pan nu van het vuur en voeg de tomatenblokjes, mozzarella en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de vulling nu in de gehalveerde paprika’s en druk dit een klein beetje aan. Zet de paprika’s op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de paprika’s 20 minuutjes, tot de paprika’s warm zijn en de kaas goed gesmolten is. Serveer ze direct. Eet smakelijk!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *