Focaccia Burgers

Was het je al opgevallen dat ik een behoorlijke Hamburger addict ben? Waarschijnlijk wel! Deze keer een recept met focaccia brood, manchego kaas en gekarameliseerde rode ui. Een heerlijke hamburger voor als je een keer iets speciaals wilt maken! Bij mij is ie in ieder geval voor herhaling vatbaar. Al gebeurt dat waarschijnlijk nooit, omdat ik toch weer een nieuw recept wil proberen..
Een keer een speciale hamburger maken? Probeer deze Focaccia Burgers!
Soort gerecht: Hoofd/Lunch; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

- 300 gram Rundergehakt
- 100 gram Manchego Kaas
- 2 stukken Focaccia Brood (± 15x15 cm)
- 1 Rode Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1 theelepel Gedroogde Tijm
- 1 theelepel Gedroogde Peterselie
- 2 eetlepels Balsamico Azijn
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
- 1 eetlepel Olijfolie
- 4 blaadjes Baby Romaine Sla
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 Vleestomaat

Bereiding

Doe het gehakt in een kom en breng op smaak met zout en peper. Kneed even door en vorm er 2 burgers van.

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte om de burgers te grillen.

Snijd voor de gekarameliseerde uien de rode ui in ringen. Zet een koekenpan op laag vuur en voeg de olie toe. Knijp het teentje knoflook uit in de pan en voeg de uienringen toe. Laat 10 minuten garen en schep af en toe om. Voeg vervolgens tijm, peterselie en balsamico azijn toe en breng op smaak met wat zout en flink wat peper. Laat nog 10 minuten doorgaren op laag vuur onder regelmatig doorroeren.

Rasp de Manchego, snijd de tomaat in plakken en maak de blaadjes sla schoon.

Leg de hamburgers op de hete BBQ en gril 4 minuten. Draai de hamburgers vervolgens om en verdeel de kaas over de burgers. Doe de deksel op de BBQ en gaar nog 3 minuten.

Snijd ondertussen de focaccia broden open. Haal de burgers van de BBQ en rooster het brood 30 seconden.

Smeer de bodem van ieder broodje in met een eetlepel mayonaise. Leg er vervolgens de blaadjes sla op, gevolgd door de hamburgers, een schijf tomaat en de gekarameliseerde uien.

Maak je burger af met de bovenkant van het broodje en je kunt aan tafel. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *