Fajita Burgers

Vandaag gaan we op de Mexicaanse toer op Burger Friday! Ik ben enorm fan van Mexicaans eten en van fajitas in het bijzonder. Die wil ik binnenkort ook eens op de BBQ maken, maar voor nu had ik een hamburger recept nodig! Het werden dus Fajita Burgers, met kipgehakt, crème fraîche, gaucamole en natuurlijk gebakken paprika’s en uien. Het resultaat? Een heerlijke kipburger met een Mexicaans tintje!

Deze Fajita Burgers zijn er voor de liefhebber van de Mexicaanse Keuken!

Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 40 minuten

Ingrediënten

– 4 Hamburger Broodjes
– 300 gram Kipgehakt
– 1 Ui
– 0,5 Rode Paprika
– 0,5 Gele Paprika
– 1 Avocado
– 1 Tomaat
– 1 Sjalot
– 1 teentje Knoflook
– 4 eetlepels Crème Fraîche
– 1 eetlepel Paprikapoeder
– 1 theelepels Chilipoeder
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– 1 theelepel Uienpoeder
– 1 theelepel Suiker
– 1 theelepel Gemalen Komijn
– 1 handje Paneermeel
– 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden

Gietijzeren koekenpan of Skillet

Bereiding

Doe het kipgehakt in een kom en voeg hier het paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, de suiker, de komijn en het paneermeel aan toe. Kneed de kruiden goed door het gehakt, vorm er vervolgens 4 gelijke burgers van en leg deze op een bord. Dek het bord af en zet weg in de koelkast.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Verwijder de zaadlijsten van de twee halve paprika’s en snijd de paprika’s in lange repen. Pel de ui en snijd deze in dunne halve ringen. Leg de paprikarepen en halve uienringen op een bord en zet even aan de kant.

Ontdoe de avocado van zijn schil en pit en snijd de avocado in blokjes. Doe deze in een kom en prak ze tot een grove puree. Snijd de tomaat in vieren en haal de zaadlijsten er uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg deze toe aan de avocado. Snipper het sjalotje fijn en voeg deze ook toe. Pers tot slot de teen knoflook uit in de kom en meng alle ingrediënten door elkaar. Zet het kommetje even in de koelkast.

Ondertussen is de BBQ op temperatuur en mag de pan of skillet op het rooster. Voeg de olijfolie toe en laat deze even warm worden. Voeg vervolgens de uien en paprika repen toe aan de pan en bak deze in 10 minuutjes zacht. Haal de pan nu van de BBQ en leg de hamburgers op het rooster. Gril de burgers in 10 minuutjes gaar. Draai ze halverwege.

Snijd ondertussen je hamburger broodjes open en leg deze, wanneer de burgers er af gaan, met de gesneden kant op de BBQ. Rooster de broodjes een minuutje en haal ze vervolgens weer van de BBQ.

Neem nu de onderkanten van de broodjes en besmeer deze met de crème fraîche. Schep er vervolgens een flinke lepel guacamole op. Nu gaan de hamburgers er op, gevolgd door het mengsel van paprika en uien. Maak de burgers af met de bovenkanten van de broodjes en serveer direct. Eet smakelijk!

Misschien is dit ook iets voor jou!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *