Cinnamon Rolls

Ik heb al meermaals laten zien dat een setje gietijzeren pannetjes voor op de BBQ een goede aankoop is. Je kunt er namelijk zo veel verschillende dingen in bereiden. Van brood en groenten, tot desserts. Deze keer bakte ik cinnamon rolls op de BBQ, in een gietijzeren skillet. Super makkelijk en super lekker! Echt een aanrader voor de zoetekauwen onder ons.
Dit Cinnamon Rolls recept van de BBQ is er eentje voor de echte zoetekauw!
Soort gerecht: Dessert; Aantal personen: 8 tot 10; Tijd: 2 uur

Ingrediënten

- 290 gram Bloem
- 230 ml Volle Melk
- 60 ml Zonnebloemolie
- 100 gram Suiker
- 4 gram Gedroogde Gist
- 1 eetlepel Bakpoeder
- 1 theelepel Zout
- 50 gram Gesmolten Boter
- 1,5 eetlepel Kaneel
- 100 gram Monchou
- 50 gram Zachte Boter
- 125 gram Poedersuiker
- 1 theelepel Vanille Extract
- 2 eetlepels Citroensap

Overige benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Gietijzeren Pan (ø 27 cm)
- Vochtige Theedoek

Bereiding

Neem een pannetje en doe hier de melk, zonnebloemolie en 50 gram van de suiker (niet de poedersuiker) in. Verwarm dit tot het lauwwarm is en haal vervolgens de pan van het vuur. Voeg het gist toe aan de pan en laat even staan.

Neem ondertussen een grote mengkom en doe hier 260 gram van de bloem in. Voeg vervolgens de inhoud van je pannetje toe en meng dit met een spatel goed door elkaar. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het een uur rijzen.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Vet ook gelijk de gietijzeren pan in met wat boter of zonnebloemolie.

Haal na een uur rijzen de theedoek van de kom en voeg nu de resterende bloem, bakpoeder en zout toe. Meng de nieuwe ingrediënten goed door het deeg.

Rol het deeg nu uit tot een dunne lap van 50 x 30 cm. Smeer deze lap in met de gesmolten boter. Verdeel vervolgens de resterende 50 gram suiker en de kaneel over het deeg en rol het vervolgens op, zodat je een deegrol krijgt van 50 cm lang. Snijd deze rol met een scherp mes in plakken van 1,5 tot 2 cm dik en leg deze in de gietijzeren pan. Laat hierbij wat ruimte tussen de rollen, zodat ze tijdens het bakken wat uit kunnen zetten. Dek je pan af met de vochtige theedoek en laat 20 minuutjes staan.

Ondertussen is de BBQ wel op temperatuur, dus na 20 minuten mag de pan op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en bak de cinnamon rolls in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Ondertussen is het tijd om de topping van de cinnamon rolls te maken. Neem hiervoor een kom en meng hierin de monchou met de zachte boter, de poedersuiker, het vanille extract en het citroensap.

Haal de cinnamon rolls van de BBQ als ze gaar zijn. Laat ze een klein beetje af koelen en haal ze vervolgens uit de pan. Besmeer ze met de roomkaas topping en serveer terwijl je nog warm zijn. Eet smakelijk!

Ook voor de zoetekauwen zijn er genoeg BBQ recepten. Deze Cinnamon Rolls van de BBQ bijvoorbeeld!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *