broodje italiaanse gehaktbal uitgelicht

Broodje Italiaanse Gehaktballen

Ik zit op dit moment midden in een verbouwing en dan kom je met enige regelmaat bij de bouwmarkt. Zo regelmatig dat ze mijn naam al bijna weten.. In de bouwmarkt loop ik toch altijd even langs de afdeling met BBQ's en accessoires. Noem het maar een tic. Laatst viel mijn oog op een rek met allerlei recepten van Weber, waarbij ook een recept zat voor broodjes bal met een gegrilde paprikasaus. Nou had ik niet alle ingrediënten in huis om het recept exact te volgen, dus ik heb er een eigen draai aan gegeven. Maar even serieus, dit was echt heel lekker! Proberen dus!
Probeer dit BBQ recept voor een Italiaans Broodje Bal eens! Heerlijk als lunch!

Hoofdgerecht/Lunch

2 personen

1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

- 2 Pistolets
- 300 gram Rundergehakt
- 1 Ei
- Paneermeel of Panko
- 2 Rode Paprika’s
- 1 Ui
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 teentje Knoflook
- 1 blikje Tomatenpuree (140 gr)
- 2 eetlepels Balsamico Azijn
- 0,5 eetlepel Gedroogde Tijm
- 0,5 eetlepel Gedroogde Oregano
- 0,5 eetlepel Gedroogde Peterselie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte voor het grillen van de paprika’s en daarna ook het bakken van de gehaktballen.

Leg, als de BBQ heet is, de paprika’s op het rooster boven de kolen en gril ze een uur, tot de buitenkant zwart is.

Doe ondertussen het gehakt in een kom en voeg hier de helft van de tomatenpuree en het ei toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens net zoveel paneermeel of panko aan het gehakt toe tot het mengsel droog genoeg is om er ballen van te vormen. Verdeel het gehaktmengsel in 6 gelijke delen en vorm er gehaktballen van.

Haal na een uur de paprika’s van de BBQ en laat ze afkoelen. Verwijder daarna het vel, de zaden en de zaadlijsten. Snijd de paprika’s vervolgens in grove stukken.

Zet nu een BBQ bestendige pan op het rooster. Een Paella pan, ovenbestendige koekenpan of een gietijzeren pan zijn allemaal prima. Doe een eetlepel olijfolie toe aan de pan en laat deze warm worden. Voeg vervolgens de gehaktballen toe aan de pan. Bak de gehaktballen in 10 tot 12 minuten tot ze goudbruin aan de buitenkant zijn en gaar van binnen. Draai ze regelmatig.

Snijd ondertussen de ui in grove stukken en doe deze in een keukenmachine samen met de gegrilde paprika’s, olijfolie, ui, balsamico azijn en de andere helft van de tomatenpuree. Knijp vervolgens de teen knoflook uit in de keukenmachine en voeg tijm, oregano en peterselie toe. Draai tot er een gladde saus ontstaat en breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Snijd tot slot de broodjes open en gril ze 30 seconden op de BBQ. Beleg de broodjes vervolgens met de gehaktballen en scherp er een paar lepels van de saus overheen.

Tip: Het grillen van de paprika's kost wat tijd. Heb je die tijd niet? Ga dan voor gegrilde paprika's uit een pot! Die koop je gewoon in de supermarkt en doen het prima in dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *