Deze Aziatische Kip Burgers zijn heerlijk pittig en toch fris!

Aziatische Kip Burgers

Burgers bouwe, ik hou er van! Nieuwe combinaties bedenken om deze vervolgens uit te testen en er hopelijk blij van te worden. Deze keer maakte ik Aziatische Kip Burgers. Een heerlijke combinatie van een lekker pittige burger en de frisse toevoeging van zure komkommer en uienringen. De chili mayo maakt de burger helemaal af!
Burgers bouwen doe je natuurlijk zelf! Probeer deze kipburgers eens!
Soort gerecht: Lunch/Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

Burgers:
- Halve Rode Peper
- 1 theelepel Gemberpoeder
- 2 eetlepels Ketjap Manis
- 1 eetlepel Paprika Poeder
- 2 teentjes Knoflook
- 300 gram Kipgehakt
- Panko of Paneermeel
- Versgemalen Peper
- 1/4 Komkommer
- Een halve Rode Ui
- Azijn
- 1 eetlepel Sesamzaad
- 2 Broodjes

Chili mayo:
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Chilisaus
- Halve Rode Peper

Bereiding

Hak de rode peper fijn (kies hierbij zelf of je de zaadjes laat zitten) en doe de helft in een kom. Pers hier vervolgens de 2 teentjes knoflook in uit en doe het kipgehakt, het gemberpoeder, paprikapoeder en de ketjap manis bij Breng het geheel op smaak met wat vers gemalen zwarte peper en eventueel wat zout. Meng alles goed door elkaar en bepaal of de structuur van het gehaktmengsel droog genoeg is om burgers van te maken. Is het mengsel te nat? Voeg dan Panko (dit is Japans broodkruim) of paneermeel toe tot het mengsel droog genoeg is.

Zet de kom met het gehakt mengsel in de koelkast om een beetje op te stijven. Schil vervolgens de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en schaaf lange dunne repen van de komkommer. Snijd hierna de ui in dunne ringen en doe deze samen met de azijn in een kommetje. Zorg dat de komkommerrepen en uienringen volledig onder staan.

Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor direct grillen. Haal ondertussen het gehakt mengsel uit de koelkast en vorm er 2 gelijke burgers van. Leg de burgers op de BBQ wanneer deze op temperatuur is en gril ze in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Draai de burgers halverwege om.

Snijd, als de burgers gaar zijn, de broodjes open en gril deze ongeveer 30 seconden op het grilrooster.

De chili mayo:
Meng voor de chili mayo 2 eetlepels mayonaise met 1 eetlepe chilisaus en de andere helft van de fijngehakte chilipeper.

Burgers Bouwen:
Besmeer beide broodjes met de chili mayo en leg hier de kip burger op. Laat vervolgens de komkommer en uien uitlekken en leg eerst een aantal uienringen op de burger en vervolgens de komkommer repen. Strooi de sesamzaadjes over de komkommer en maak de burger af met de bovenkant van het broodje!

Eet smakelijk!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *