Asperges in Rauwe Ham

Een bijgerecht dat niet veel tijd kost, kan toch enorm veel smaak bevatten. Ik maakte rolletjes van groene aspergetips, met rauwe ham. Beetje grof zeezout, vastzetten met een prikkertje en je bent er. Dan kun je de rest van de tijd steken in een mooi stuk vlees of een ander recept wat meer tijd kost!
Asperges zijn altijd goed Zeker als je ze in rauwe ham wikkelt!
Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 2; Tijd: 20 minuten

Ingrediënten

- 100 gram Groene Aspergetips
- 6 plakken Rauwe Ham
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

- 6 Cocktailprikkers

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 tot 200 graden. We gaan de aspergerolletjes namelijk niet direct boven de kolen grillen, maar de hitte van de BBQ gebruiken om ze garen.

Neem de aspergetips en snijd de uiteinden er van af. Leg je plakken rauwe ham op een snijplank en leg op iedere plak 5 aspergetips. Rol de ham vervolgens om de asperges en zet het vlees vast met een cocktailprikker.

Is de BBQ op temperatuur? Leg je aspergerolletjes dan op het indirecte deel van de BBQ en strooi er een klein beetje grof zeezout over. Gaar de rolletjes 10 tot 15 minuten, tot de rauwe ham mooi krokant is.

Haal de rolletjes van de BBQ en serveer direct. Eet smakelijk!

Asperges zijn altijd goed Zeker als je ze in rauwe ham wikkelt!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *